Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Zvezdan Mitrović srećan zbog povratka u “Jugoslaviju”

Pored Mitrovića Cedevita Olimpija ima i novog sportskog direktora, Španca Čečua Mulera, a obojica su se danas prvi put predstavili slovenačkoj sportskoj javnosti na konferenciji za novinare i govorili o ciljevima kluba u budućnosti.

Košarkaši Cedevite Olimpije u novoj sezoni imaće na trenerskoj klupi poznatog crnogorskog stručnjaka Zvezdana Mitorvića, koji će pokušati da vrati primt Ljubljančanima u regionu.

Pored Mitrovića Cedevita Olimpija ima i novog sportskog direktora, Španca Čečua Mulera, a obojica su se danas prvi put predstavili slovenačkoj sportskoj javnosti na konferenciji za novinare i govorili o ciljevima kluba u budućnosti.

Na konferenciji za novinare kazali su da klub želi da vrati karakter koji je nekako izgubljen prošle sezone. Nije bilo konkretnih novosti o imenima koja bi mogla da dođu u klub, ali je jasno da će biti promjena u igračkom kadru.

“Potreban mi je kadar, lojalni ljudi, da stvorimo pravu energiju. Što se tiče igrača, razgovaramo bukvalno sa stotinama kandidata. Znate da budžet nije neograničen. Ne možemo sve da dobijemo, ali pratimo igrače koji bi željeli da ih imamo, ali ovo je proces, tek je početak sezone. Cilj je da napravimo dobar tim, onda je sve moguće. Organizacija kluba je vrhunska, sada moramo da radimo na parketu”, dodao je nekadašnji selektor Crne Gore.

Direktor Cedevita Olimpije Davor Uzelac vjeruje da klub u narednoj sezoni očekuje znatno više uspjeha od nekoliko posljednjih kada je klub pri vrhu, ali nikako da se dokopa ni finala plej-ofa ABA lige.

“Ovo je veliki trenutak za nas, svjesni smo situacije u kojoj smo bili prošle sezone i koja se završila kako se završila. Vjerujem da ćemo formirati kvalitetan ti koji će nam podariti mnogo pobjeda. Iskoristio bih i priliku da se zahvalim treneru Martiću koji je preuzeo tim prošle sezone u veoma teškoj situaciji i pokazao da je vojnik našeg kluba”, kazao je Uzelac.

Velika očekivanja od Rada u Cedevita Olimpiji ima Španac koji će zajedno sa Mitrovićem pokušati da Ljubljančanima vrati nekadašnji sjaj.

“Srećan sam što sam dio Cedevite Olimpije i ponosan sam što sam dio ovog kluba. U Španiji svi znaju Cedevitu Olimpiju, jer je to klub sa dugom i evropskom istorijom. Klub je odlično organizovan. Nisam neko ko će mnogo da priča, više volim da radim, a sada je vrijeme da počnemo da gradimo naš tim. Pred nama je ključni trenutak u sezoni, jer ne smijemo da dozvolimo greške. Prvi korak je izbor glavnog trenera i veoma sam zadovoljan izborom”, kazao je Čeču Mulero, novi sportski direktor Cedevite Olimpije, okupljenim predstavnicima medija.

Novi trener Cedevita Olimpije Mitrović srećan je što se poslije 22 godine vraća u jedan od klubova nekadašnje Jugoslavije.

“Posle 22 godine rada u inostranstvu, vraćam se kući. Rođen sam u našoj staroj zajedničkoj zemlji. Kada je počela ABA liga, bio sam pomoćnik u Budućnosti, tako da sam emotivan jer se vraćam u ligu u kojoj sam počeo trenersku karijeru. Cedevita Olimpija je zaista klub sa velikim imenom i tradicijom, ali to, nažalost, nije pratilo u posljednjih nekoliko godina. Motivacija je da napravimo korak napred i da izgradimo dobar, takmičarski i zdrav tim i da pokažemo dobru energiju na terenu i odigramo dobro”, rekao je Zvezdan Mitrović.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve