Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Zverev protivnik Alkarasa u finalu Rolan Garosa

Njemački teniser je u drugom u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske savladao Norvežanina Kaspera Ruda  sa 3:1 u setovima - 2:6, 6:2, 6:4, 6:2.

U finalu Rolan Garosa u nedjelju u Parizu igraće njemački teniser Aleksander Zverev i Španac Karlos Alkaras.

Njemački teniser je u drugom u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske savladao Norvežanina Kaspera Ruda  sa 3:1 u setovima – 2:6, 6:2, 6:4, 6:2.

Prije četiri godine u Njujorku,  Zverev je imao sve u svojim rukama u finalu US opena, vodio je 2:0 protiv Austrijanca Dominika Tima, u petom na 5:3 servirao za pobjedu, ali je izgubio, a Austrijanac postao prvi igrač na grend slemovima poslije 16 godina koji je u finalu preokrenuo sa 0:2.

I pored odličnih turnirskih nastupa i sjajnih igara na Grend slem turnirima, ruski teniser još uvijek nema trofej na nekom od četiri najveća turnira ATP tura.

Kasper Rud, koji je u prethodne dvije godine gubio finala na “Filip Šatrijeu” od Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, sjajno je počeo meč i sa dva brejka dobio prvi set.

Ipak, nastavak meča bio je daleko od očekivanja i onog što je nagovjestio u prvom setu.

Norvežanin je imao probleme zbog stomačnog virsa, pa je o svemu odlučivao olimpijski šampion iz Tokija. Sjajnom igrom je zakazao finale sa Karlosom Alkarasom, koji je nakon pet setova izbacio novog broja 1 svjetskog tenisa, Janika Sinera.

Finalisti će odigrati u nedjelju 10. međusobni meč Zvereva i Alkarasa, a Njemac vodi 5:4 u pobjedama.

Na šljaci su se sastali tri puta – Karlitos je slavio u Madridu 2022. i 2023, a Zverev je prije dvije godine bio bolji u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve