Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Zoran Mustur: Plasman u četvrtfinale je uspjeh za Crnu Goru

Mustur kaže da bi na Olimpijskim igrama Crna Gora mogla da iznenadi, i da je realan domet plasman u četvrtfinale, ali i da je u nokaut fazi sve moguće, tako da treba vjerovati.

Crna Gora je kroz istoriju podarila veliki broj vaterpolo legendi i osvajača olimpijskih medalja od Boška Vuksanovića 1952. godine u Helsinkiju do danas i mnogih se veoma lako odricala i zaboravljala na njih.

Jedan od najvećih vaterpolo asova Crne Gore, svakako je i nekadašnji vaterpolista Jadrana iz Herceg Novog i riječkog Primorja Zoran Mustur, koji je sa Jugoslavijom 1980. godine u Moskvi osvojio srebrenu medalju.

Mustur kaže da bi na Olimpijskim igrama Crna Gora mogla da iznenadi, a da je realan domet plasman u četvrtfinale, ali i da je u nokaut fazi sve moguće i da treba vjerovati.

“Po izjavama mnogih naših igrača se vidi ogromna želja i motivacija da dođemo do borbe za medalje što im i ja od srca želim. Olimpiske su veliko takmičenje i moramo biti uz njh u svakom trenutku bez obzira na trenutnu formu i rezultate koje će ostvarivati u pojedinim mečevima. Međutim, ovakvih izjava je bilo i u prethodnim godinama i takmičenjima, ali rezultat je izostajao. Zato mislim da bi prolazak u četvrtfinafinale bio dobar rezultat”, kazao je Mustur.

Na premijeri Crna Gora igra protiv Hrvatske, obje selekcije Zoran Mustur jako dobro poznaje i zbog toga je svjestan koliko težak posao sjutra od 16.35 čeka izabranike Vladimira Gojkovića.

“Prvu utakmicu igramo protiv svjetskih prvaka i neće biti dovoljno što smo uslovno rečeno rasterećeni i što nemamo šta da izgubimo ili što smo u prethodnim utakmicama igrali al pari sa njima. Trebaće mnogo više bolje i jače, trebaće srca, snage i hladne glave, ali i inata za dokazivanjem. Svaka utakmica po rasporedu, nama je četvrtfinalna,jer smo u veoma kvalitetnoj i zahtjevnoj grupi. Prva utakmica je uvijek teška i zahtjevna, ali nije odlučujuća . Hoću da vjerujem da možemo i protiv Hrvatske i do četvrtfinala, a tada je sve mogućče”, zaključio je Mustur.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve