Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Žil Vilnev: Maks više nije čak ni agresivan kao nekad

Još svega sedam trka ostalo je do kraja sezone, Maks nije slavio još od Barselone i već sedam trka na stazi vladaju neki drugi vozači.

Legendarni vozač Formule 1 Žil Vilnev prokomentarisao je aktuelnu situaciju u šampionatu, naglašavajući da se sa braniocem titule Maksom Ferstapenom očigledno nešto dešava.

Još svega sedam trka ostalo je do kraja sezone, Maks nije slavio još od Barselone i već sedam trka na stazi vladaju neki drugi vozači.

U posljednjoj trci u Bakuu završio je peti, a drugoplasirani u generalnom šampionatu Lando Noris uspio je da ga stigne, iako je trku započeo sa 16. pozicije i bude četvrti.

„Maks djeluje utučeno već nekoliko trka. Nije čak ni agresivan u trci, ne bori se tako jako. Na radiju ga jedva čujemo. Nešto se promijenilo. Kao da zna da nije pobijedio već neko vrijeme i da zna da bolid nije onakav kakvog bi želio. Sada je i njegov timski kolega mnogo brži. Veoma čudna situacija“, kaže nekadašnji svjetski šampion Kanađanin Žak Vilnev.

Ferstapen je nedavno novinarima rekao da je Red Bulov bolid “čudovište koje jedva kontroliše”, ali djeluje kao da iz tima ne znaju kako da riješe taj problem i vrate Ferstapena na podijum.

Naredna trka u Formuli 1 je za Veliku nagradu Singapura već 22. septembra. Potom slijedi četvoronedeljna pauza i selidba u Ameriku gdje će se u tri vikenda voziti u Teksaksu, Meksiku i Brazilu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve