Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Željko Obradović: Zasluženo smo pobijedili

Finalna serija počinje već u ponedjeljak, a prednost domaćeg terena imaće Crvena zvezda koja je bila prva u ligaškom dijelu takmičenja.

U finalu Admiralbet ABA lige igraće ponovo Partizan i Crvena zvezda koji su bili najbolji nakon 26 odigranih utakmica i bili i favoriti prije početka sezone.

Partizan je imao dosta problema protiv Budućnosti Voli, dok je Crvena zvezda odigrala prijateljske utakmice sa Megom Miška Ražnatovića, pa čak i tokom polufinalne serije “pazarila” najboljeg košarkaša rivala Uroša Plavšića. Regularno, da ne može biti regularnije.

Finalna serija počinje već u ponedjeljak, a prednost domaćeg terena imaće Crvena zvezda koja je bila prva u ligaškom dijelu takmičenja.

Pred finale sa Crvenom zvezdom Željko Obradović uvjerava da će ostati pri svom stavu, da poziva sve na fer i sportsko ponašanje i navijanje.

“I u najavi ove utakmice, poslije meča u Podgorici, pozvao navijače da se ponašaju fer i sportski. Ja mogu samo da nastavim da se ponašam kako se ponašam ove tri godine otkako sam došao u klub. Ništa se kod mene nije promjenilo, nikada nisam davaoo drugačije izjave od tih. To je ono što osjećam duboko u sebi. Pripremam igrače samo za utakmicu, igramo protiv velikog rivala pred njegovim navijačima. Znamo koliko je to teško, a na nama je da budemo koncentrisani na igru, na utakmicu i ono što se dešava na parketu. Ništa drugo nemam da kažem, koncentracija samo na košarku”, poručio je Obradović.

Pobjeda protiv Budućnosti došla je poslije preokreta u drugom poluvremenu, tačnije u trećoj četvrtini.

“Očekivano, majstorica na visokom nivou. Budućnost u prvom poluvremenu igrala veoma dobro, uz sjajne procente šuta. Pričali smo o tome da je ključ da se promjeni odbrana, ali moramo da igramo i pametnije u napadu, mada ni u prvom dijelu nije bilo toliko loše. Ključne stvari su se desile kada su napravili najveću razliku. Mi smo poslije toga uspjeli da napravimo rezultat da bude 94:75, poslije 48:54 na poluvremenu. Dakle, bilo je 46:21 za nas. Tu smo okrenuli utakmicu, sve je izgledalo mnogo tečnije. Mijenjali smo odbranu, bili dosta bolji u napadu, tjerali ih na teške odluke sa zonskim presingom. Uspjevali smo u tome i na kraju zasluženo pobijedili. Idemo da se odmorimo, pa da probamo da se spremimo za finale”, rekao je Obradović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
11.05.2024-10:41 10:41

ovako bi nam bila svaka ravnopravnos sa brackom državom. Što nam bar nekad ne dozvole da ih u begiš pobijedimo.