Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

Vučić i Terzić promjenili sistem takmičenja, Džajić aminovao

Odluka da se u ping pong ligi Srbije pravilnik takmičanja, kršeći sve statute, promjeni ponovo samo 10 dana prije početka takmičenje postaje već tradicija u Srbiji i nije iznevjerena ni ovog ljeta.

Ideje koje imaju u kabinetu predsjednika svega i svačega u Srbiji, a ponajviše mafije, organizovanog kriminala i korupcije, a koje se na internim sastancima utanače sa Zvezdanom Terzićem i Nebojšom Čovićem sprovode se u srpskom sportu po hitnom postpupku.

Odluka da se u ping pong ligi Srbije pravilnik takmičanja, kršeći sve statute, promjeni ponovo samo 10 dana prije početka takmičenje postaje već tradicija u Srbiji i nije iznevjerena ni ovog ljeta.

Kako objasniti racionalnom odlukom da je već nekoliko sezona prije svake nove sezone mjenjan pravilnik takmičenja, pogotovo o bonusu u posljednjoj nedjelji pred početak fudbalske cirkus lige Srbije osim manipulacijama koje su Zvezdino obilježje od osnivanja.

Možda ne bi bio toliki problem oko uvođenja dvojice bonus igrača (mlađi od 22 godine) da pravilnik nije izvrgavan ruglu i mjenjan svake sezone.

Prvo je bio dva igrača, potom je interes Crvene zvezde bio jedan bonus igrač, sada opet želi dva.

U objašnjenju uvođenja drugog bonus igrala ponovo je priča o razvoju mladih igrača kojima treba dati šansu, iako je u međuvremenu pod bonusom Crvenoj zvezdi dozvoljeno da igra i stranac, valjda Srbija i Crvena zvezda služe kao protočni bojelr za razvoj mladih igrača za zemlje drugih reprezentacija.

Nakon takve odluke u samo predvečerje ping pong lige Srbije reagovao je Partizan koji neće imati petlju da preduzme ništa konkretno, ali će se buniti da bi zamazao oči navijačima i činjenicu da je uprava kluba u podaničkom odnosu sa naprednjačkom mafijaškom organizacijom.

Partizan je iznio svoj stav, senilni Dragan Džajić munjevito “odgororio”, a da bi klub iz Humske u svom današnjem saopštenju objelodanio da mu je poznat autor “uretka” koji potpisuje Džaja…

Ipak, u Partizanu i dalje nemaju hrabrost da saopšte pravog autora odluka FSS i saopštenja, iza kojih stoji predsjednik svega i svačega u Srbiji, a ponajviše mafije, organizovanog kriminala i korupcije.

“Gospodine Džajiću,

Iznenađuje brzina kojom ste reagovali na jučerašnje saopštenje FK Partizan. S obzirom na to da kasnite 30 dana sa donošenjem Propozicija za fudbalsko takmičenje, mislili smo da ćete se po ovom pitanju oglasiti tek početkom avgusta. Takođe, niste se udostojili da odgovorite na nekoliko dopisa na ovu temu koja Vam je uputio naš klub, a sada hitro, u dogovoru sa Vašim kolegom iz Crvene Zvezde Zvezdanom Terzićem pišete saopštenja i ponovo dezavuišete javnost!

Pitamo se ko je autor navedenog saopštenja, Vi ili Zvezdan Terzić, s obzirom da prema informacijama kojima raspolažemo, nisu ispoštovane interne procedure FSS, pa niko od ostalih ljudi u FSS nije upoznat sa saopštenjem, već su za isto saznali iz medija!

FSS, na čijem se čelu nalazite, i koji bi trebalo da bude primjer svim fudbalskim regionima i klubovima u Srbiji, flagrantno krši Zakon o sportu i ne namjeravate da se tu zaustavite! Nije tačno da su se pravile temeljne analize i sprovodile diskusije o uvećanju broja tzv. “bonus igrača”, a ukoliko tvrdite da jesu, stavite na uvid javnosti te Vaše temeljne analize na koje se pozivate. Broj mladih igrača na terenu ne zavisi od pravila koje vi donesete, već se mladi igrači svojim kvalitetom i zalaganjem izbore za nastupe i fudbalsku afirmaciju.

Zakon o sportu je pravno obavezujući za sve organizacije i aktere u sportu u Republici Srbiji, a način na koji vi tretirate taj Zakon govori i o načinu na koji upravljate savezom: neodgovorno, svojevoljno i u interesu pojedinaca.

FK Partizan je uvijek radio u interesu srpskog fudbala razvijajući mlade igrače koji sa puno uspjeha nastupaju za sve reprezentativne selekcije Srbije. Dovoljno je uostalom pogledati sastav A reprezentacije Srbije na aktuelnom Evropskom prvenstvu. FK Partizan nije protiv pružanja šansi mladim igračima, već kao odgovoran i ozbiljan klub smatra da izmjena propozicija i pravila 10 dana pred početak sezone predstavlja grubo kršenje Zakona o sportu i stavljanje klubova u neravnopravan položaj.

Još jednom Vas upozoravamo da Propozicije za takmičenje ne možete menjati po svojoj volji, već da morate poštovati Zakon. U suprotnom, FK Partizan će biti primoran da se obrati Ministarstvu sporta radi zaštite svojih interesa, a onda i pravosudnim organima Republike Srbije”, zaključuje se u saopštenju Partizana.

Cirkusko saopštenje kojim Partizan prijeti da će tražiti zaštitu od Ministarstva sporta koje kontroliše Aleksandar Vučić može da potpiše samo od naprednajčke kriminalne organizacije kontrolisano rukovodstvo kluba iz Humske 1.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve