Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Vučić će u ambis sa sobom povući mnoge iz srpskog sporta, a Čeferin će morati da odgovara

Iako je Statutom UEFA zabranjeno miješanje politike u sport Aleksandar Čeferin je nakon još jednog Vučićevog ispada ostao nijem i nije reagovao čak ni reda radi. Čeferin je svojim ćutanjem odobrio Vučiću da vršlja i dalje po FSS i na taj način omogućio nastavak kršenja Statuta UEFA koji izričito zabranjuje miješanje politike u sport. U FSS o svemu se odlučuje u ćeliji SNS i pod skutima predsjednika svega i svačega u Srbiji, a ponajviše mafije, organizovanog kriminala i korupcije.

Piše: Stanko Radulović

Srpski autokrata Aleksandar Vučić nedavno je svekolikoj zvezdaškoj javnosti obećao korjenite promjene u srpskom sportu, pogotovo fudbalu, ali i veslanju, rukometu i mnogim drugim sportskim organizacijama.

U fudbalu još uvijek postoje likovi poput Mirka Poledice, koje treba skloniti ili trajno ukloniti, jer nisu dovoljno veliki zvezdaši i napredni da bi ćutali i samo klimali glavama, a u rukometu, veslanju i još nekim sportovima treba Crvenoj zvezdi obezbijediti teren za dominaciju jer u Srbiji niko ni u jednom sportu ne smije biti šampion osim njegove mezimice.

Iako je Statutom UEFA zabranjeno miješanje politike u sport Aleksandar Čeferin je nakon još jednog Vučićevog ispada ostao nijem i nije reagovao čak ni reda radi. Čeferin je svojim ćutanjem odobrio Vučiću da vršlja i dalje po FSS i na taj način omogućio nastavak kršenja Statuta UEFA koji izričito zabranjuje miješanje politike u sport. U FSS o svemu se odlučuje u ćeliji SNS i pod skutima predsjednika svega i svačega u Srbiji, a ponajviše mafije, organizovanog kriminala i korupcije.

“Biće mnogo promjena u fudbalskoj organizaciji, mnogo promjena i u rukometnoj, ali i drugim savezima, od veslačkog do mnogih drugih. Mi u pojedinim sportovima 20 godina ne možemo da se oporavimo od sopstvenih svađa i borbe za novac”, rekao je nedavno Vučić.

Zato je predsjednik svega i svačega u Srbiji, a ponajviše mafije, organizovanog kriminala i korupcije odlučio da sve sportske saveze u državi stavi pod svoju kontrolu i prljavu šapu Crvene zvezde jer je nedopustivo da u rukometu šampion bude Vojvodina, a u veslanju ili stonom tenisu Partizan.

Milorad Dodik, Aleksandar Vučić i Aleksandar Čeferin

Aleksandar Čeferin je dobio informaciju da je Vučić još jednom odlučio da izvrši promjene u FSS, jer aktuelni kadrovici nijesu dovoljno zvezdaški ostrašćeni i neophodni su još poslušniji, još odaniji koji neće čak ni u noćnim preispitivanjima savjesti postavljati nezgodna pitanja, a kamoli se usuditi da na bilo koji način protivrječe u javnosti.

Zato će Čeferin zbog svega što je do sada uradio, pogotovo onog što u proteklih osam godina nije uradio, u spriječavanju korupcije i kriminala u srpskom sportu, morati nakon smjene u UEFA naredne godine na optuženičku klupu da odgovara na sva ona pitanja na koja nije odgovarao novinarima i koja nije postavljao čelnicima SNS, FSS i Crvene zvezde, već je sa njima šetao po Srbiji tokom predizborne kampanje i izigravao klovna Aleksandra Vučića.

Već sada je jasno da će nakon pada SNS, ali i Čeferina u UEFA, biti mnogo insajdera i nezadovoljnih koji će u svojim iskazima istragu o kriminalu Vučićeve mafijaške organizacije detaljno pričati istražnim vlastima kako bi za sebe izdejstvovali blaže kazne i dobili status svjedoka saradnika u istražnim postupcima. Informacije su odavno počele da cure, a postoje brojni audio i video zapisi koji će biti omča oko vrata i samom Čeferinu.

Vučić se okružio poluprimitivnim budalama i mafijašima poput Zvezdana Terzića i Siniše Malog, ali i Ostoje Mijailovića, sudijama bez morala poput Dragana Miloševića koji je zahvaljujući svojim sudijskim djelima napredovao i postao predsjednik Višeg suda u Beogradu.

Milošević je sudija koji je oslobodio Slobodana Subotića krivice, potom kao član sudskog vijeća učestvovao u donošenju oslobađajuće presude vođi zemunskog klana Luki Bojoviću u postupku za tri ubistva. Vrhovni kasacioni sud utvrdio je da je odluka bila nezakonita, ali nije bilo nikakvih posljedica po sudije koje su je donijele, Milošević je čak avanzovao.

Milošević je sudio i u slučaju “Agrobanka” u kom su čelnici banke bili optuženi da su davanjem pozajmica povezanim firmama iz nje izvlačili novac. Optužene je osudio na ukupno 23 godine zatvora, međutim i ova presuda je ukinuta zbog grešaka u postupku, te će sudski postupak krenuti ispočetka.

Tokom suđenja “Agrobanka” otpisala je milionski dug Crvenoj zvezdi, gde je Milošević imao istaknutu funkciju te se postavilo pitanje da li je on mogao da utiče na ovu odluku.

On je još od 2011. godine u pravnom timu Crvene zvezde, a od 2015. i predsjednik Nadzornog odbora. Milošević je tada kao sudija u stečajnom postupku u procesu otpisa duga za kredit od 17,5 miliona eura, pregovarao sa predsjednikom Nadzornog odbora Crvena zvezda odnosno samim sobom i dogovorio da dug više ne postoji.

Milošević je prijatelj sa direktorom Crvene zvezde Zvezdanom Terzićem kome se sudilo upravo pred sudom čiji je Milošević sada predsjednik.

Postupak protiv Terzića trajao je više od deset godina i neke optužnice su zastarjele, a suđenje se nije održavalo šest godina navodno zbog zastoja u razmjeni dokumentacije sa drugim državama, promjenama sudija i Terzićevih upornih izostanaka. Optužnice koje nisu zastarile sud je odbacio ove godine kao neosnovane…

Zbog toga je za srpski sport ljekovito da Aleksandar Vučić, uz zeleno svijetlo Čeferina, izvrši obećane korjenite promjene, pogotovo u fudbalu, i na taj način obezbijedi još dokaza o korupciji i kriminalu i direktnim vezama Crvene zvezde i UEFA sa beogradskim podzemljem preko osovine Vučić – Milošević – Terzić – Džajić – Laković – Čeferin koja će se zbog svojih ”genijalnih” mentorskih sposobnosti naći na otuženičkoj klupi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jorgovan
19.09.2024-07:36 07:36

Kakve ti veze imaš sa srpskim sportom kada nisi Srbin niti si građanin Srbije ? Onaj juče spominje tenisku asocijaciju, a ti se baviš Uefom. Drži se sporta u Plavu, Gusinju i Rožaju

cetinje
19.09.2024-18:14 18:14
Reply to  Jorgovan

A nesrecno Jorgovan,samo pusis nicim izavan,a znas li ti da ste vi srbi PRASAD i nista vise i mrs sa Crnogorskog portala govno cigansko.

Saša
19.09.2024-07:58 07:58

Interesantno je da opozicijoni portali u Srbiji izbjegavaju pisati o kriminalu u CZ, a ima toliko materijala da se svaki dan izbace bar po dvije vijesti. Dobiće CZ titulu iz 1986 kao što su dobili i iz 1946 titulu državnog prvaka iako Srbija tad nije bila država, ali će izgubiti bar četiri u zadnjih osam godina.

Jorgovan
19.09.2024-08:36 08:36
Reply to  Saša

Šta tebe briga za CZ ? Idi igraj lopte u Plav, Gusinje i Rožaje.

LoMi
19.09.2024-11:58 11:58

Klubovi iz Crne i Gore haraju Evropom ahahahahahaha

cetinje
19.09.2024-18:16 18:16
Reply to  LoMi

Bravo “buro”svetosavski, fumare caco buroo,fumi,fumi.

cetinje
19.09.2024-18:18 18:18

Ceferin je Austrijski konjusar sluga i sto ocekivati od sluge,no dobro je da se Vucko JAVNO usrao u Ceferina,bravo Cucko tako i treba.