Srijeda, 25 Septembra, 2024
Rubrika:

Vrijeme je za smjene u COK

Mjesec prije Skupštine poznata su dva kandidata koji konkurišu za čelnu funkciju COK - Dušan Simonović i Katarina Bulatović.

Izborna Skupština na kojoj će biti biran predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta održaće se 25. oktobra.

Mjesec prije Skupštine poznata su dva kandidata koji konkurišu za čelnu funkciju COK – Dušan Simonović i Katarina Bulatović.

Dugogodišnjeg prvog čovjeka krovne institucije crnogorskog sporta je kandidovalo osam nacionalnih saveza, dok su sadašnju sportsku direktoricu COK-a predložili Košarkaški, Rukometni i Stonoteniski savez.

Crnoj Gori su potrebni novi ljudi, svježa krv, a Simonović je na toj funkciji decenijama i neophodna je čistka u cjelokupnom crnogorskom sportu, ali ne dovođenjem na čelo ljudi kojima Crna Gora nije na srcu.

Istek roka za prijavljivanje je večeras, a moguće je da se produži zbog čekanja pošte, ali je sasvim izvjesno da će biti samo dvoje kandidata.

Neophodno je da Verifikaciona komisija COK-a prvo utvrdi ispravnost dokumentacije za oba kandidata, a potom i da Upravni odbor potvrdi kandidature i proslijedi ih Skupštini na usvajanje.

Skupština COK-a ima 52 delegata, od kojih 36 ima pravo glasa na izboru za predsjednika – po dva iz saveza iz olimpijskih sportova, te iz Kluba crnogorskih olimpijaca i sportista koje među sobom izaberu članovi Sportske komisije.

Simonović je predsjednik COK-a od 28. maja 2003. godine, dok je članica rukometne reprezentacije, koja je u Londonu 2012. osvojila jedinu olimpijsku medalju u istoriji Crne Gore, na poziciji direktorice formalno od 1. oktobra 2022, iako je počela da radi nekoliko mjeseci ranije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve