Četvrtak, 4 Jula, 2024
Rubrika:

Vratiće nam se negdje zbog nesrećnog poraza od Portugala

Sa četiri remija - protiv Engleske, Srbije i Danske, te Portugala u nokaut fazi Slovenija je prevazišla očekivanja i prijatno iznenadila u Njemačkoj.    

Fudbalska javnost na prostoru nekadašnje Jugoslavije proteklih dana pomno je pratila dešavanja na Evropskom prvenstvu, pogotovo što su tamo igrale tri selekcije nekada zajedničke države – Hrvatska, Srbija i Slovenija.

Hrvatska, neočekivano, i Srbija očekivano, završile su takmičenje već u prvom krugu takmičenja u Njemačkoj, a Slovenija je sinoć ispala nakon serije penala od Portugala.

Izabranici Matjaža Keka se tako vraćaju u deželu, iako na Evropskom prvenstvu nijesu osjetili gorčinu poraza, ali je kuriozitet da nijesu ostvarili ni pobjedu.

Sa četiri remija – protiv Engleske, Srbije i Danske, te Portugala u nokaut fazi Slovenija je prevazišla očekivanja i prijatno iznenadila u Njemačkoj.

Uprkos dobro izdanju, zadovoljstva u slovenačkom taboru nema, jer, kako kažeMatjaž Kek, porazi se ne slave. Ipak, jedna stvar ga raduje – fudbal u Sloveniji je u usponu.

“Kada izgubite poslije izvođenja jedanaesteraca protiv ekipe kao što je Portugal, tada je uvijek prisutna tuga. Porazi se ne slave. Prava utakmica, ali završetak je nesrećan. Nažalost kao što nam se poslije Srbije vratilo protiv Engleske, vratiće nam se negdje ddrugo ponovo. Zaista sam ponosan što vodim momke koji imaju karakter. Imam tim koji zna šta želi, velika je satisfakcija što se fudbal vratio u Sloveniju”, poručio je Matjaž Kek.

Jan Oblak je u produžetku odbranio penal Kristijanu Ronaldu, malo je nedostajalo da isto uradi i u seriji. Na kraju nikome od portugalskih igrača nije ukrotio udarac, a slavu mu je ukrao Diogo Kosta. Utučen je bio slovenački golman i na ivici suza poslije eliminacije.

“Kada vidite sve ovo, još je teže. Ne znam šta da kažem… Nažalost, nije išlo. Pobijedili su, bili su srećniji. Naši navijači su nešto nevjerovatno, zbog njih mi je još teže što danas nismo pobijedili. Imali smo šanse, mogli smo da damo gol. Možda je ponestalo i malo sreće. Na kraju su zasluženo pobijedili, ali nismo zadovoljni, pogotovo poslije cjelokupnog uloženog truda”, kazao je Jan Oblak.

Ukus gorak. Trenutno. Ali, imaće Slovenci na šta da budu ponosni.

Dešavanja u Njemaćkoj pomno je pratio i sjajni NBA as Luka Dončić. Za predstavu protiv Portugala i generalno sve urađeno na Evropskom prvenstvu čestitke su stigle od njega izabranicima Matjaža Keka. Čestitke, ali i riječi utjehe.

“Glavu gore, momci! Svaka čast”, napisao je Dončić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve