Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Votkins srušio Holandiju u 90. minutu i odveo Englesku u finale

Gol odluke na isteku 90. minuta postigao je Olija Votkins koji je iskosa sa desne strane, sa nekih desetak metara pogodio po zemlji suprotni ugao gola Holandije za veliko slavlje Engleza.

Fudbaleri Engleske igraće po drugi put uzastopno u finalu Evropskih prvenstava, pošto su večeras u dramatičnom polufinalu pobijedili Holandiju.

Gol odluke na isteku 90. minuta postigao je Olija Votkins koji je iskosa sa desne strane, sa nekih desetak metara pogodio po zemlji suprotni ugao gola Holandije za veliko slavlje Engleza.

Prvo poluvrijeme je bilo veoma dramatično, ređale su se prilike, stative, viđena su dva gola, a u drugom poluvremenu je u prvoj polovini Holandija više željela gol, ali kako je vrijeme odmicalo obje selekcije su čekale produžetke.

Počelo je agresivno sa obje strane, ali je Holandija bila konkretnija i već u 7. minutu stigla do vođstva od 1:0.

Ćavi Simons je prihvatio loptu na nekih 25 metara od gola Engleske, napravio nekoliko koraka i potom u padu šutirao snažno i precizno i golman “Gordog Albiona” Pikford bio je nemoćan.

Engleska je izjednačila u 18. minutu iz penala koji je realizovao Hari Kejn. Verburgen je krenuo na pravo mjesto, ali je šut napadača Engleske bio precizan i sve je vraćeno na početak, mada će se o najstožjoj kazni za Engleze dugo pričati.

Naime, Kejn je bio u prilici, šutirao, u blok mu je Damrfis, a nakon pregleda VAR snimka dosuđen je penal.

Damrfis je bio na neki način centralna figura meča, pošto je prvo skrivio penal, potom u 23. minutu spriječio vođstvo Engleske jr je zaustavio loptu na samoj gol liniji, nakon šuta Fodena.

U 29. minutu Damrfis je fantastično šutirao sa nekih 22-23 metra iskosa sa desne strane, ali je pogodio spoljni dio sedne stative Pikfordovog gola.

U finalu Evropskog prvenstva igraće prvi put u istoriji između sebe Španija i Engleska. Španci su tri puta bili evropski Šampioni, Englezi nijesu nikada.

Međutim, tradicija kaže da jedna zemlja nikada na dva uzastopna Evropska prvenstva nije izgubila finale Evropskog prvenstva.

Engleska je prije četiri godine poražena od Italije, tako da će i ovog puta u finalu protiv Španije biti u ulozi autsajdera.

HOLANDIJA – ENGLESKA 1:2

Dortmund – Stadion: Vestfalen. Kapacitet: 62.000. Sudija: Feliks Cvajer. Strijelci: 1:0. Simons 7, 1:1. Kejn 18 (penal),  1:2. Votkins 90.

HOLANDIJA (4-3-3): Verbrugen – Damfris, De Fraj, Van Dajk, Ake – Shouten, Simons, Rejnders – Malen (od 46. Veghorst), Depaj (od 35. Verman), Gakpo.

ENGLESKA (3-4-2-1): Pikford – Voker, Stons, Guehi – Saka, Mejno, Rajs, Tripijer (od 46. Šo) – Foden (od 81. Palmer), Belingem – Kejn (od 81. Votkins).

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve