Subota, 6 Jula, 2024
Rubrika:

Važna pobjeda protiv Kameruna: Odlični Vučević i Simonović

Naša reprezentacija je pobijedila, uz dosta oscilacija u igri, Kamerun sa 70:63 (16:13, 13:19, 20:10, 21:21), ali  za razliku od meča protiv Brazila nije pala u posljednjoj dionici.

Crna Gora je pobijedila u drugom meču kvalifikacija za Olimpijske igre u Rigi selekciju Kameruna i ostala u igri za olimpijsku vizu.

Naša reprezentacija je pobijedila, uz dosta oscilacija u igri, Kamerun sa 70:66 (16:13, 13:19, 20:10, 21:24), ali  za razliku od meča protiv Brazila nije pala u posljednjoj dionici.

Najzaslužniji za trijumf protiv Kameruna bili su centri Marko Simonović i Nikola Vučević koji su nosili tim u najvažnijim trenucima i bili x faktor na terenu.

Najveću prednost naša selekcija imala je sredinom treće četvrtine kada je nakon trojke Luke Bogavca povela 44:34 i već tada se moglo naslutiti da se neće ponoviti scenario iz meča sa Brazilom, pogotovo što Kamerun nije u timu imao razigranog igrača kao što je to juče bio krilni centar Partizana Bruno Kaboklo.

Crna Gora je u posljednja četiri minuta ušla sa prednosti od devet poena 61:52, ali tada ne koristi četiri vezana napada što je Kamerun iskoristio da smanji prednost na 61:57.

Imao je Ners Vilijams priliku da 1.11 do kraja sa linije slobodnih bacanja utakmicu ponovo uvede u dramatičnu završnicu, ali je oba puta promašio.

Na drugoj strani Kendrik Peri je pogodio za dva poena, uz dodatno slobodno bacanje i osigurao trijumf 51 sekundu prije kraja utakmice.

Nikola Vučević je utakmicu završio dabl-dabl učinkom od 11 poena i 10 sklokova, a imao je i četiri asistencije za indeks korisnosti 21. Njemu uz rame bio je Marko Simonović koji je ubacio 18 poena, šest skokova i dvije asistencije, takođe za indeks korisnosti 21.

Pored njih dvojice dvocifren košgeterski učinak imali su još Luka Bogavac sa 13 poena, Kendrik Peri 12, i Dino Radončić 11.

Crna Gora nije blistala protov nejakog Kameruna, ali je ostvarila važnu pobjedu i sačuvala nadu u olimpijske snove u Parizu.

Naša selekcija sjutra odmara, a utakmicu će igrati Kamerun i Brazil. Ako Brazil pobijedi, Crna Gora će sigurno igrati u polufinalu. U slučaju trijumfa afričke selekcije, pravio bi se trougao i gledala koš-razlika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve