Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Vaterpolisti se nadaju, ali ambicije nijesu prevelike

Premijernu utakmicu crnogorski vaterpolisti igraju u nedjelju, 28. avgusta od 16.35 časova protiv selekcije Hrvatske, koja je aktuelni svjetski šampion.

Vaterpolisti su do sada na Olimpijskim igrama odigrali ukupno 32 utakmice, pošto su učestvovali na najvećoj smotri sportista 2008.godine u Pekingu, 2012. u Londonu, potom 2016. u Rio de Žaneiru i 2021. godine u Tokiju.

Na Olimpijske igre smo ih uvijek ispraćali sa nadom da mogu do olimpijskog odličja, ipak, u Pariz su otputovali bez velikih riječi i obećanja, ali sa krhkom sa nadom da se može do iznenađenja.

Premijernu utakmicu crnogorski vaterpolisti igraju u nedjelju, 28. avgusta od 16.35 časova protiv selekcije Hrvatske, koja je aktuelni svjetski šampion.

Pored Hrvatske rivali u grupi su još domaćin Francuska, Mađarska, Grčka i Rumunija, a za plasman u četvrtfinale biće neophodne makar dvije pobjede.

“U grupi je pet vrhunskih ekipa i Rumunija koja ne smije da se potcijeni i koja može svima da napravi problem. Biće jako teško na otvaranju, Hrvatska je jača u odnosu na prethodna takmičenja. Ali i poslije Hrvatske slijede sve jaki dueli, tek je posljednji taj sa Rumunijom. Šta je presudno? Mislim da je to mentalna priprema, jer jedna pobjeda ili poraz ne znače puno. Taj mentalitet treba da bude, da šta god se dogodi gledamo samo na prvu narednu utakmicu”, rekao je kapiten naše selekcije, golman Petar Tešanović

Crna Gora je na Olimpijskim igrama tri puta stigla do polufinala i borila se za medalje, ali je svih šest mečeva, po dva u Pekingu, Londonu i Riju izgubila.

U Tokiju prije tri godine naša selekcija je završila učešće na osmom mjestu, ali je tada selektor Gojković najavljivao da se selekcija priprema za Pariz, sada je to vjerovatno za Los Anđeles 2028. godine.

“Dva mjeseca smo stvarno radili dobro, nadam se da je selektor zadovoljan i mislim da ima razloga da bude. Kroz pripreme smo rasli kao ekipa, podizali nivo igre i imali sve bolju atmosferu. Grupa je takva kakva je, na startu je rival Hrvatska koju smo dobijali u posljednje vrijeme, ali nema potrebe da bilo šta obećavamo već garantujem da idemo jako od prve utakmice. Svakako da postoje pritisak i očekivanja, ali sve to je pozitivno. Imamo naboja, a taj pritisak osvajanja medalje ne treba da vučemo za sobom jer je ovo nova ekipa”, zaključio je Popadić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve