Srijeda, 3 Jula, 2024
Rubrika:

Uteče ministar za poljsko mlijeko

Aleksandar Vučić i Crvena zvezda su računali na daleko veći prihod od učešća na Evropskom prvenstvu i dodatno popunjavanje klupske kase, pošto ona u FSS ionako služi samo kao protočni bojler za finansiranje Terzićevih bahanalija u nacionalnom sabirnom centru za mnogobrojne malverzacije.   

Nakon eliminacije fudbalske reprezentacije Srbije već u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, sa samo dva osvojena boda u grupi C, situacija u Fudbalskom savezu Srbije (FSS)  pobjegao je i Vučićev ministar za poljsko mlijeko Branislav Nedimović.

Poslije ostavke generalnog sekretara Jovana Šurbatovića i potpredsjednik FSS Nedimović odlučio je da ostavi brod koji tone i prepusti ga onima koji su ga i doveli na funkciju Savezu prije nešto više od godinu.

Samo nekoliko dana nakon dolaska na mjesto potpredsjednika, sredinom marta prošle godine, Nedimović i predsjednik Dragan Džajić su tajnim kanalima, preko fantomske firme Milije Babovića iskeširale Crvenoj zvezdi 10 miliona eura kako bi platila porez.

Aleksandar Vučić i Crvena zvezda su računali na daleko veći prihod od učešća na Evropskom prvenstvu i dodatno popunjavanje klupske kase, pošto ona u FSS ionako služi samo kao protočni bojler za finansiranje Terzićevih bahanalija u nacionalnom sabirnom centru za mnogobrojne malverzacije.

Eliminacija Srbije, koja je zauzela poslednje mjesto u grupi u konkurenciji Engleske, Danske i Slovenije, dovela je do značajnih potresa unutar saveza.

Jovan Šurbatović je svoju ostavku najavio odmah po sletanju na beogradski aerodrom, a ostaje da se vidi kako će se riješiti situacija sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, koji prema ugovoru ima klauzulu da mu u slučaju odlaska posle EP bude isplaćeno milion i po eura.

Poznato je da između Nedimovića i Stojkovića postoji otvoreni sukob. Uprkos javnoj podršci Orlovima, koju je FSS dao na predlog Nedimovića pred početak kontinentalnog šampionata u Njemačkoj, njihov odnos je ostao zategnut. Nedimović je bio izričito protiv novog ugovora selektoru Srbije, neslagajući se sa klauzulama i trajanjem ugovora.

Tokom boravka delegacije FSS-a u Njemačkoj, Nedimović se nije pridružio ostalim članovima, među kojima su bili predsjednik FSS Dragan Džajić, direktori Stevan Stojanović, Miroslav Tanjga i Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović i predsjednik Medicinske komisije FSS Milovan Bojić. Takođe su prisustvovali i selektori mlađih reprezentativnih selekcija: Ljubinko Drulović, Radovan Krivokapić, Aleksandar Luković i Jovan Damjanović.

Iako su ranije postojale spekulacije o odlasku Nedimovića iz FSS-a zbog političkih previranja unutar SNS-a, stranke čiji je član, do toga nije došlo. Ipak, sukob između njega i Stojkovića se nastavio, a Nedimovićev odlazak iz FSS-a sada je zvaničan.

Očekuje se da naredni dani donose dodatna pojašnjenja i moguće promjene u strukturi FSS.

Sasvim je sigurno da će predsjednik svega i svačega u Srbiji, a ponajviše mafije, organizovanog kriminala i korupcije u najkraćem mogućem periodu u strukture FSS infiltrirati još odanije ljude sebi i Crvenoj zvezdi, pošto su to stubovi srBstva,a zajedno sa SPC čine sveto trojstvo srpske države – Vučić – Crvena zvezda – SPC.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve