Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

U subotu ispraćaj šahovskih reprezentacija Crne Gore na Olimpijadu

Olimpijada u Budimpešti, 45. po redu biće rekordna obzirom da će u muškoj konkurenciji nastupiti 191, a u ženskoj 181 ekipa

Šahovski savez Crne Gore, u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, u subotu 7. septembra u Plavoj sali Rektorata Univerziteta organizuje Šahovsko veče.

Šahovsko veče organizuje se u ime ispraćaja šahovskih reprezentacija Crne Gore na Olimpijadu u Budimpešti, koja počinje u subotu, a ujedno će biti organizovana i promocija knjige velemajstora Božidara Ivanovića “64 šahovske priče”.

Selektor muške reprezentacije, velemajstor, Dragan Kosić se odlučio da šansu ukaže velemajstorima: Nikiti Petrovu, Denisu Kadriću, Nikoli Đukiću, Luki Draškoviću i internacionalnom majstoru Aleksandru Tomiću.

Selektor ženske reprezentacije Dušan Lekić odlučio se da najbolji nacionalni tim u Budimpešti predstavljaju: Aleksandra Žerebcova, Alena Skvorcova, Aleksandra Milović, Nikolina Koljević i Mateja Popović.

Olimpijada u Budimpešti, 45. po redu biće rekordna obzirom da će u muškoj konkurenciji nastupiti 191, a u ženskoj 181 ekipa.

Ujedno će biti biće organizovana i promocija nove knjige velemajstora Božidara Bonje Ivanovića.

Među koricama bogato ilustrovane i izuzetno sadržajne monografije “64 šahovske priče”, utkana su istinska autentična svjedočanstva Božidara Ivanovića, a čitav proces pripreme i rada na knjizi trajao šest godina.

Monografija “64 šahovske priče” nudi čitaocima širok spektar narativa, koji obuhvataju svjedočanstva, anegdote o velikim šahistima, njihovim partijama, do dubokih filozofskih promišljanja o strategiji i taktici, o šahu i životu uopšte.

Ivanović u svakoj priči majstorski oslikava umetnost šaha kao više od igre, kao putovanje kroz ljudsku dušu i intelekt, govoreći o susretima sa velikim igračima koje istorija pamti.

Ova luksuzno urađena i opremljena monografija posvećena je nepokorenom šampionu svijeta Robertu-Bobiju Fišeru (1943-2008), jednom od najvećih šahista svih vremena.

Nakon završetka događaja velemajstor Ivanović će potpisivati knjige, koji će prisutni moći kupiti na licu mjesta.

Početak događaja zakazan je za 18h, a ulaz je slobodan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve