Subota, 6 Jula, 2024
Rubrika:

Turska rival Holandije u četvrtfinalu

Golovima Demirela u 1. i 59. minutu Turska je osigurala trijumf, dok je Gregorič pogotkom u 66. ublažio poraz Austrije koja je bila favorit prije početka utakmice.

Od prvog minuta do kraja utakmice Austrija je bila u minusu protiv Turske i završila takmičenje u osmini finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Turska je povela već nakon 57 sekundi igre i tako nagovjestila rasplet posljednjeg meča osmine finala, koji je odigran večeras u Lajpcigu na “Red Bul areni”.

Golovima Demirela u 1. i 59. minutu Turska je osigurala trijumf, dok je Gregorič pogotkom u 66. ublažio poraz Austrije koja je bila favorit prije početka utakmice.

Nakon osvajanja prvog mjesta u grupi sa selekcijama Francuske i Holandije, koje su se plasirale u četvrtfinale, očekivalo se da će kartu za najboljih osam selekcija vizirati i Austrija, ali tako nije bilo.

Trenutak koji je odredio tok meča desio se već u prvom minutu – Guler je izveo korner, a nakon za trenutak odbijene lopte Demiral ju je zakucao loptu pod prečku.

Nije to pokolebalo reprezentativce Austrije, koji su napadali, bili opasni i prijetili, ali nikako nijesu uspjevali da izjednače rezultat, pa je na poluvremenu ostalo 1:0.

U petom minutu nastavka veliku šansu za Austriju propustio je Arnautović, ali je odbranio golman Gunjok.

I kao kazna za promašaje uslijedio je novi gol Turske, još jednom nakon udarca iz ugla na pravom mjestu je bio Demirel koji je šutirao glavom i savladao Penca.

I treći gol došao je nakon kornera, Gregorič je pogodio mrežu Turske i vratio nadu Austrijancima da mogu makar do izjednačenja.

Najveću priliku propustili su fudbaleri Austrije u petom minutu nadoknade vremena kada je Gunjok spektakularnom paradom odbranio šut glavom Baumgartnera.

Turska je večeras utakmicu prvi put u istoriji Evropskih prvenstava meč počela sa dvojicom fudbalera od 19 godina još od 1964. godine. Na terenu su od starta meča bili Kenak Jildiz i Arda Guler.

Protivnik Turske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva biće selekcija Holandije koja je danas eliminisala Rumuniju, bilo je 3:0.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve