Nedjelja, 29 Septembra, 2024
Rubrika:

TUČA POKVARILA UTISAK: Crna Gora ubjedljiva protiv Kosova

Već u prvim minutima došlo je do neplaniranog prekida nakon tuče na terenu, jer je jedan od igrača Kosova koljenom udario crnogorskog reprezentativca.

Ragbi reprezentacija Crne Gore ubjedljivo je savladala Kosovo u grupi E Evropskog Kupa nacija (58:10).

Meč je protekao u dinamičnoj atmosferi i bila puna izazova. Već u prvim minutima došlo je do neplaniranog prekida nakon tuče na terenu, jer je jedan od igrača Kosova koljenom udario crnogorskog reprezentativca.

Nažalost, naš tim izvukao je deblji kraj, jer je Goran Novaković dobio crveni karton, čime je Crna Gora bila primorana da nastavi utakmicu sa igračem manje.

Kosovari su brzo iskoristili prednost i u 10. minutu postigli prvi esej. Nedugo zatim, došlo je do novog prekida, a ovaj put žuti karton zaradio je Luka Lučić, dodatno otežavajući situaciju za Crnu Goru.

Ipak, nakon 20 minuta igre, naši reprezentativci se konsoliduju i preuzimaju inicijativu. U razmaku od samo pet minuta, Dušan Vučićević i kapiten Boris Mijušković postižu eseje, dok je Novica Raonić imao uspješno pretvaranje nakon drugog eseja.

Pred kraj 1. poluvremena, sudija dosuđuje kazneni esej u korist Crne Gore, a zatim slijedi sjajna akcija iz skrama Raonić-Popović-Lukačević, gdje Lukačević postiže esej, a Popović uspješno pretvara.

Neposredno prije kraja poluvremena, naš tim još jednom briljira – Vučićević “ofloudom” pronalazi Mijuškovića, koji “pop” pasom upošljava Lukačevića, a on probija odbranu Kosovara i sigurno asistira Popoviću za esej, koji ponovo pretvara, postavljajući rezultat na kraju prvog poluvremena 33:5.

Drugo poluvrijeme započelo je jednako intenzivno. U 43. minutu, Lukačević ponovo postiže esej, a samo tri minuta kasnije, solo prodorom Martin Mijušković dodaje još jedan poen na konto Crne Gore.

U 51. minutu, Kosović se pridružuje strijelcima i donosi prednost od 48:5. Do kraja meča, Andrić postiže još jedan esej, a Lukačević kompletira het-trik, postavljajući konačan rezultat na impresivnih 58:10 u korist Crne Gore.

Ovom uvjerljivom pobjedom, Crna Gora nastavlja borbu u grupi. Narednog vikenda naši momci gostuju u Zenici, gdje će se u subotu suočiti sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve