Nedjelja, 22 Septembra, 2024
Rubrika:

Trijumf Indije u obje konkurencije

Crnogorke su u posljednjem 11. kolu pobijedile selekciju Paragvaja sa 2,5:1,5 i tako na kraju sakupile 14 bodova, što je bilo dovoljno za diobu od 22. do 36. mjesta.

Selekcije Indije trijumfovale su na 45. Šahovskoj olimpijadi u obje konkurencije, dok je u Budimpešti na kraju turnira uspješnija bila ženska reprezentacija Crne Gore koja je osvojila 30. mjesto sa 14 bodova, a muškarci 42. sa bodom manje.

U konkurenciji dama zlatnu medalju osvojila je Indija sa 19 bodova, dok je srebro pripalo Kazahstanu sa bodom manje, a bronzano odličje odlazi u SAD.

Po 17 bodova osvojile su selekcije SAD, Španije, Jermenije i Gruzije, ali su Amerikanke bile najuspješnije po dodatnim kriterijumima.

Crnogorke su u posljednjem 11. kolu pobijedile selekciju Paragvaja sa 2,5:1,5 i tako na kraju sakupile 14 bodova, što je bilo dovoljno za diobu od 22. do 36. mjesta, ali su naše šahistkinje završile na 30. poziciji po dodatnim kriterijumima.

Muška reprezentacija je posljednjeg dana 45. Šahovske olimpijade odigrala 2:2 protiv Estonije što je bilo dovoljno za plasman na 42. mjesto, sa istim brojem bodova kao i 41. Letonija.

Indijci su bili neprikosnoveni u muškoj konkurenciji i sakupili su 21 od moguća 22 boda i sa deset pobjeda i jednim nerješenim rezultatom ubjedljivo prvi prošli korz cilj.

Pet reprezentacija je sakupilo 17 bodova, ali su srebro i bronzu osvojile selekcije SAD i Uzbekistana, dok su izvan postolja ostali Kina, Srbija i Jermenija.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve