Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

Tihomir Aćimić najbrži na današnjem zvaničnom treningu

Aćimić je u drugoj vožnji na današnjem treningu stazu dugu 4.020 metara prešao za 2:03,213 i nadmašio mađarskog takmičara koji vozi pod zastavom Hrvatske Lasla Sasa (2:05,283) za više od dvije sekunde, dok je treće vrijeme imao Vasilije Jakšić (2:05,935).

U Herceg Novom na Podima danas je održan zvanični trening pred sjutrašnju MBAT Podi Meridianbet 2024, a u obje vožnje najbrži je bio legenda crnogorskog automobilizma Tihomir Aćimić.

Aćimić je u drugoj vožnji na današnjem treningu stazu dugu 4.020 metara prešao za 2:03,213 i nadmašio mađarskog takmičara koji vozi pod zastavom Hrvatske Lasla Sasa (2:05,283) za više od dvije sekunde, dok je treće vrijeme imao Vasilije Jakšić (2:05,935).

Ukupno vrijeme Aćimića bilo je (4:12,925), dok je Sas (4:16,322) u dvije vožnje, takođe bio drugi, a Vasilije Jakšić (4:21,931) treći.

„Prvi put sam vozio danas na ovoj stazi i zadovoljan sam svojim nastupom na Podima. Nadam se da ću još bolji biti sjutra na zvaničnoj trci, pošto sam danas dva puta prošao stazu i da je sada bolje poznajem. Još samo da nas vrijeme posluži sjutra i da ne bude kiše“, kazao je nakon zvaničnog treninga Aćimić.

Današnjem zvaničnom treningu pred sjutrašnju MBAT Podi Meridianbet 2024 prisustvovao je i novi predsjednik AKSCG Dragan Milić koji je zadovoljan organizacijom takmičenja, ali i treningom koji je protekao u najboljem redu.

“Bilo je zaista sve odlično organizovano i pored činjenice da je gotovo do posljednjeg časa bilo neizvjesno hoće li biti trke. Poslužile su nas vremenske prilike, pošto tokom treninga nije bilo kiše, a prestala je da pada na vrijeme tako da se i sama staza osušila i takmičari su imali veoma dobre uslove za vožnju. Nadam se da će i u sjutrašnjoj trci sve proteći u najboljem redu i da će nas poslužiti vremenske prilike tokom takmičenja”, kazao je Dragan Milić.

Organizator MBAT Podi Meridianbet 2024 Boško Radović zadovoljan je današnjim treningom, ali ne i činjenicom da je izostao veliki broj takmičara iz inostranstva znog opstrukcija.

“Trening je protekao u najboljem redu, što je veoma važno i za nas organizatore trke. Žao mi je što naše kolege, takmičari iz Njemačke i Italije nijesu došli na trku iako su najavili dolazak. Razlog tome su opstrukcije kojima smo bili izloženi, bukvalno,nedjelju dana prije trke, kao i najavljeni protest nekolika mjestana koji se na kraju nije ni desio. Tako da na žalost nijesmo mogli garantovati našim kolegama da protesta neće biti i oni su morali odložiti dolazak. Na žalost imamo pojedince koji ne razumiju šta znači jedan ovakav međunarodni dogadjaj koji je vazan ne samo za sport već i promociju našeg grada i naše države, a posebno imajući u vidu da je Herceg Novi ponio titulu evropskog grada sporta za 2024. godinu. Svjedoci smo da postoje oni koji ne razumiju takvu vrstu odgovornosti i spremni su radi ličnih interesa da dovedu u pitanje sav rad i trud našeg i ostalih lokalnih sportskih klubova koji su doprinijeli da naš grad zavrijedi ovu prestižnu titulu. Ali o svemu čemu smo svjedočili posljednjih dana u susret međunarodnoj trci, nadam se da ćemo imati priliku govoriti nakon trke”, kazao je Boško Radović.

Sjutra u 13.15 u Podima počeće prva vožnja na MBAT Podi Meridianbet 2024, dok je druga vožnja predviđena za 16.00 časova.

Za konačan plasman računaju se zbirni rezultati iz obje vožnje na stazi koja je duga 4.020 metara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve