Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Tešanović: Italija je uz Španiju najspremnija ekipa u Parizu

Kapiten reprezentacije Crne Gore Petar Tešanović odlično je obavio posao na golu, ali je činjenica da su Grci 15 puta imali igrača više otežala posao u odbrani, zbog čega smo u druge dvije četvrtine patili i u napadu.

Crna Gora je bila tako blizo i na kraju tako daleko od pobjede protiv Grčke u drugom kolu takmičenja po grupama na Olimpijskim igrama u Parizu.

Na kraju je izostala već viđena pobjeda koja bi im širom otovorila vrata četvrtfinala olimpijskog turnira, čak i osvajanje trećeg mjesta u grupi, ali je finiš pripao Grcima koji su znali da prihvate poklone i pretvore ih u trijumf na peterce.

Kapiten reprezentacije Crne Gore Petar Tešanović odlično je obavio posao na golu, ali je činjenica da su Grci 15 puta imali igrača više otežala posao u odbrani, zbog čega smo u druge dvije četvrtine patili i u napadu.

“Mislim da smo pokazali kvalitet na samom početku meča, gdje smo vodili 7:4 protiv olimpijskog vicešampiona. Osjetio se malo pad fizički u trećoj i četvrtoj četvrtini, gdje jednostavno nismo imali rotaciju, izgubili smo prvog centra, tako da je mnogo igrača koji ne igraju na toj poziciji moralo da ulazi da se troši, ali mislim da smo odigrali jedan odličan meč, Na kraju dva nesrećna gola, u presudnim momentima gdje su nas stizali, nismo imali ni sreće. Uzeli smo taj poen, može biti presudan”, kazao je kapiten i golman reprezentacije Crne Gore Petar Tešanović

Italija je u prva dva kola jedina u našoj grupi ostvarila dvije pobjede, a protiv SAD i Hrvatske koja je u derbiju grupe bukvalno pregažena u bazenu.

“Italijani su uz Španiju najspremnija reprezentacija na ovom turniru. Pokušaćemo da ih uvedemo u pozicionu igru, i da limitiramo kontra napade. Protiv njihovih centara možemo da igramo jer nisu taj nivo Grčke i Hrvatske, ključ meča je poziciona igra. Cilj nam je da prođemo grupu i u četvrtfinalu da se potučemo sa svakim”, kazao je Tešanović

Stefan Vidović igra u Italiji i odlično poznaje reprezentativce našeg sjutrašnjeg rivala u Parizu, ali i vjeruje da bez obzira na igru koju su pokazali protiv SAD i Hrvatske naša selekcija ima šansi protiv njih.

“Uz Španiju najuži krug favorita ekipa koja igra izuzetno agresivno u visokom ritmu, dugo su na okupu, To su igrači koji znaju da igaju ovakve utakmice, koji su kroz klubove i na reprezentativnom nivou igrali velike mečeve i sugurno da mnogo lakše ulaze u njih nego mi, kojima nedostaje to neko iskustvo igranja mečeva za medalju. Uz svo poštovanje Italije, fokus je na nama. Mislim da treba da zadržimo to što je bilo dobro prethodne dvije utakmice i da podignemo na još veći nivo na meču sa Italijom, Iako su favoritu ne znači da smo mi bez šansi”, zaključio je naš vaterpolista.

Utakmica Crna Gora – Italija igra se sjutra od 16.30 časova.

Nakon toga u posljednja dva kola Crne Gora igra protiv selekcija SAD i Rumunije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve