Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Svi bi da “mrtvaca” šminka neko drugi

U međuvremenu je Glavni grad odvojio značajna sredstva, milione eura, za litijaške projekte i brojne ideje sekte sa beogradske kaldrme i za njihova srbovanja se uvijek u budžetu nađe neka ''crkavica'', a stadion pod Goricom možda na red dođe naredne godine.

Piše: Stanko Radulović

Budućnost, Dečić, Mornar i fudbalska reprezentacija Crne Gore neće više moći da igraju međunarodne utakmice na stadionu pod Goricom zbog katastrofalnog stanja terena na kojem ima sve više zemlje, a sve manje trave, odnosno života…

Direktor JP Sportski objekti, koji je na to mjesto došao sa litijaškom vlašću, kao kadar već izumrlog DF i PzP, odnosno Branka Radulovića i Andrije Mandića, Aleksandar Vučković kaže da je stadion pod Goricom ranjen, odnosno da je mrtvac na izdisaju.

I naravno niko nije kriv i niko nije odgovoran, odnosno krivi su svi drugi, samo ne oni koji su zaduženi za finansije i vlasnici stadiona pod Goricom.

Budućnost nije odgovorna jer nije vlasnik terena, ona na njemu samo igra svoje utakmice od osnivanja do danas, i nije dužna, a nema ni pravo, da mijenja bilo šta na stadionu, pošto je to obaveza Glavnog grada koji je vlasnik terena, odnosno JP Sportski objekti čiji je osnivač Opština Podgorica.

Na stadionu igra i sve svoje utakmice reprezentacija Crne Gore, ali on nije ni nadležnost FSSG jer reprezentacija tokom godine odigra svega nekoliko utakmica na tom terenu, a Budućnost i ostali crnogorski klubovi mnogo više.

Ni FK Budućnost, ni FSCG na stadionu ne mogu da urade ništa bez saglasnosti Glavnog grada, odnosno JP Sportski objekti, direktora Vučkovića i njegove pretpostavljene gradonačelnice Olivere Injac.

Olivera Injac i Jelena Borovinić Bojović: Da su im tražili za SPC sektu, nabavile bi milione

Ipak, važno je da su Glavni grad i Vučković još prošle godine preduzeli korake upozorenja da je stanje na terenu katastrofalno, sad što ništa drugo nije urađeno i nije više toliko bitno.

Vučković kaže da je prva želja novog menadžmenta Glavnog grada, odnosno JP Sportski objekti promjena podloge na stadionu pod Goricom. Nema emisije, intervjua, u kojem nijesu to pomenuli, ali ništa više od toga nisu uradii.

“Ne postoji nijedna emisija ili intervju u dnevnim novinama gdje se priča o Sportskim objektima (a takvih emisija i intervjua bio je dvocifren broj), a da kao prva želja novog menadžmenta nije pomenuta promjena podloge Gradskog stadiona”, kazao je Vučković.

Od pominjanja nema nikakve koristi, ako se ne urade konkretni potezi, odvoji novac za posao koji mora da se uradi, u suprotnom će i fudbalska reprezentacija Crne Gore i crnogorski klubovi svoje utakmice igrati kao i OFK Beograd u Leskovcu…

A možda je to i cilj litijaške vlasti, da Crna Gora dočekuju rivale u Velikoj Srbiji, a Leskovac bi po tom projektu trebao da bude centar za razvoj crnogorskog fudbalskog podsaveza u okviru Vučićevim projektom oblikovanog regiona Zapadnog Balkana.

U međuvremenu je Glavni grad odvojio značajna sredstva, milione eura, za litijaške projekte i brojne ideje sekte sa beogradske kaldrme i za njihova srbovanja se uvijek u budžetu nađe neka crkavica, a stadion pod Goricom možda na red dođe naredne godine.

“Našu želju smo prošle godine pretočili u predlog za javne nabavke, zato smo ove godine to uvrstili u strateški plan za period 2025 – 2030, napominjući da sve što se bude radilo do promjene terena jeste ‘šminkanje mrtvaca'”, kazao je Vučković za RTCG.

Dobro je, za sada smo stigli do prijedloga, a do realizacije fudbalska reprezentacija će u Leskovac na roštilj. Ako je Tirke mogao da žonglira jajima, Pele pomorandžama, možda i  Jovetić može lepinjama.

Tako smo od Vučkovića saznali da u JP Sportski objekti, koji su jedini nadležni za revitalizaciju “mrtvaca”, već duže vrijeme znaju u kakvom je stanju teren, ali da je od igranja reprezentacije Crne Gore u Podgorici, odnosno Crnoj Gori, Glavnom gradu mnogo značajnije da se izgradi sekti još neki crkveni objekat, odvoji se još neki euro za školovanje mladeži koja će u sektaškim školama biti podučavana da mrzi Crnu Goru i da Crnogorci ne postoje, a koga briga za sportsku promociju države Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jorgovan
01.08.2024-07:47 07:47

Žali se Piculi, Đeneru, Juratoviću, itd. Možda vam i Vučić pomogne ako ga lepo zamolite. :)

Cetinje
01.08.2024-08:27 08:27

Jorgovane izumrlo cvijeće,a ko te to nategnu budalo posrbljeno- genocidna,ajde se vuci nesrećo umobolna,što ti znaš govedo posrbljeno.

Jorgovan
01.08.2024-10:24 10:24
Reply to  Cetinje

Priznaj da si neki muslimanac ljubomoran na napredak Srbije. Idi vidiko liko je Vučić prošle godine otvorio novih stadiona u Srbiji. :) Zašto ti hrvatski partneri ne pomognu oko stadiona ?

COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
01.08.2024-08:32 08:32

Pamte stariji podgoričani, a mislim da pamti i današnji vremešni kapo od stadiona podno Gorice, kad je poslije svake utakmice livadom stadiona paslo na stotine preovije ovaca. Ovce su živinčad sitnih zuba pa su šišale travu ka najbolja kosačica, a nijesu je čupale iz korijenja niti gazile jer su bile mršave i lagane kao pero. Istovremeno su ovce đubrenjem hranile travu tako da je trava potpuno prirodno održavana. Nijesu trebali ni Agronomski stručnjaci jer su perove ovce bile sasvim dovoljni stručnjaci iz oblasti hortikulture. Ovce su bile bolji stručnjaci no i ovi danjašnji kapo od stadiona i čitava gradska svita.… Pročitaj više »

Ama_dokle
01.08.2024-14:01 14:01

Stariji Nikšićani se sigurno sjećaju pokojnog Zarije, koji je bio i ekonom i majstor i sve što je trebalo na stadionu Sutjeske. Teren na stadionu je bio nadaleko poznat po svom kvalitetu trave. Zarija je imao i par koza koje su se mogle vidjeti na skoro svim snimcima sa utaknica na stadionu kod Bistrice. Nabavite nekoliko koza, garantujem da će vratiti stari sjaj terenu za samo jednu sezonu. I pustite ih da odrade posao. Ove nesposobne sklonite.