Srijeda, 3 Jula, 2024
Rubrika:

Šurbatović državni neprijatelj zbog aviona

Niko u Srbiji neće da su upita zašto Air Srbija nije prevozila fudbalere i kakav je to Vučić predsjednik kad nije u stanju da svojim poslušnicima iz FSS obezbijedi jedan pišljivi nacionalni avion za povratak heroja nacije i reprezentativaca Srbije iz omražene Njemačke?

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović biće smjenjen zbog krivice što se fudbalska reprezentacija iz Njemačke kući vratila avionom koji je registrovan u Hrvatskoj.

U Srbiji nema nacionalizma i mržnje prema drugim narodima iz okruženja, ali je ipak, najstrašniji grijeh kada se reprezentativci Srbije nakon fijaska na Evropskom prvenstvu kući vrate avionom registrovanim u Hrvatskoj.

Krivica Šurbatovića zbog koje mora biti smjenjen krije se u činjenici da nije po volji Zvezdanu Terziću jer protekle jeseni, do intervencije Aleksandra Vučića, nije bio u stanju da Crvenoj zvezdi obezbjedi adekvatnu sudijsku logistiku da se pokradu rivali u ping pong ligi Srbije.

Tek nakon Vučićeve intervencije postavljen je kadrovik i funkcioner SNS Dejan Santrač, koji u svojoj kancelariji fotografije predsjednika svega i svačega u Srbiji, a ponajviše mafije, organizovanog kriminala i korupcije, drži kao ikone.

Santrač je perfektno obavio posao koji nije bio u stanju da završi mali Joca i zbog toga je sačekan trenutak kad će da plati danak za ispadanje sa Evropskog prvenstva zbog leta iznad kukavičjeg gnjezda avionom registrovanim u omraženoj zemlji.

Nema tu mnogo direktne veze sa nacionalizmom, ali hrvatska registracija, je hrvatska registracija, i nije prijateljska, pogotovo nije podesna nakon ispadanja sa Evropskog prvenstva.

“Istine radi, nije to hrvatski avion. Angažovana je njemačka kompanija. Naš tim mendžer obično angažuje čarter za potrebe našeg tima. U situaciji kada nam nisu dostupni avioni ‘Air Srbije’ on prihvati ponude i u odnosu na ono što su zahtevi stručnog štaba, dakle satnice, kapacitet aviona i tako dalje, izabere najbolji mogući avion. Naravno, gleda finansijsku stranu, ekonomski najpovoljniju i tako je i angažovana kompanija iz Njemačke. Avion je bio njemački, međutim ispostavilo se da ima neku hrvatsku oznaku, a mi to nismo znali u tom trenutku. Mi smo kroz tunel ulazili u avion, i avion je bio njemački, i sve je pisalo na njemačkom jeziku. Izbrendiran je bio našim bojama u unutrašnjosti aviona. Međutim, kasnije smo saznali, kada smo već bili u avionu, da je registrovan u Hrvatskoj, da ima nekakvu hrvatsku oznaku”, kaže Šurbatović.

Nisu Srbi, Terzić, Vučić i društvo nacionalisti, ali zamislite avion je imao neku hrvatsku oznaku i ne može sa njim da lete fudbalski reprezentativci Srbije. Tako nešto je neoprostiv i neopisiv grijeh i zbog njega mora da leti glava. Ne zato što je Srbija okovana nacionalizmom SNS koju predvodi Vučić, već isključivo principijelno.

Ipak, niko u Srbiji neće da su upita zašto Air Srbija nije prevozila fudbalere i kakav je to Vučić predsjednik kad nije u stanju da svojim poslušnicima iz FSS obezbijedi jedan pišljivi nacionalni avion za povratak heroja nacije i reprezentativaca Srbije iz omražene Njemačke?

I kao potvrda da u Srbiji nema nacionalizma slijedilo je pitanje novinara da li su pojedini igrači bili ljuti i da nisu zbog toga htjeli da uđu u avion?

“Nije, nemojte, niko nije znao ko je ušao u avion. Ušli smo kroz onaj koridor, niko nije pretpostavio, ni da može da sanja, niti ja krivim tim menadžera zato što dečko nije mogao da pretpostavi da će njemačka kompanija da pošalje avion koji ima spolja neku drugu oznaku. Unutra to, kažem vam, nije moglo da se vidi. Ali kada stvari u sistemu zakažu, ja kao generalni skeretar spreman sam da preuzemm odgovornost”.

Ispada da je za kompletan fijsko reprezentacije u Njemačkoj odgovoran Šurbatović jer je avion registrovan u Hrvatskoj, a nikako predsjednik države i predsjednik FSS Dragan Džajić koji su preko Zvezdana Terzića, podrepne muve Aleksandra Vučića, dostavljali Stojkoviću spisak igrača za takmičenja i pojedine mečeve.

Zbog toga Stojković nije mogao do posljednjeg trenutka, čak ni fudbalerima, da saopšti sastav za mečeve u Njemačkoj, jer je ceduljicu sa dobitnom kombinacijom dobijao neposredno pred početak meča, nakon detaljnih analiza Aleksandra Vučića sa svojim naprednjačkim stručnim štabom.

Ipak, najveći problem Srbije i sporta u ovoj zemlji je činjenica da se Vučić krije iza mnogih odluka, a nema petlju da preuzme odgovornost za promašaje i mješanje u stvari o kojima uopšte nema pojma.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve