Subota, 29 Juna, 2024
Rubrika:

Stojković je potpun promašaj Srbije

Nakon šest odigranih utakmica u grupi C u osminu finala Evropskog prvenstva će Engleska, Danska i Slovenija, dok se Srbija vraća u Beograd, kao jedina selekcija koja je doživjela poraz u grupi, na startu od Engleske.

Večeras su u grupi C na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj Danska – Srbija i Engleska – Slovenija odigrali ništa – ništa, tako da će Srbija selektora Aleksandra Vučića morati kući već nakon takmičenja po grupama.

Dragan Stojković je još jednom pokazao da je selektor luzer i da dozvoljava da mu se reprezentacija sastavlja u kabinetu predsjednika svega i svačega u Srbiji, tako da su od početka na terenu bili potpuno beskorisni Ivan Ilić i Lazar Samardžić, koji dok su igrali nijesu pokazali ništa – naprotiv više su se trudili da se sakriju od lopte nego da organizuju igru svoje selekcije.

Nakon šest odigranih utakmica u grupi C u osminu finala Evropskog prvenstva će Engleska, Danska i Slovenija, dok se Srbija vraća u Beograd, kao jedina selekcija koja je doživjela poraz u grupi, na startu od Engleske.

Srbija je u većem dijelu meča bila potpuno bezopasna, a igra i “taktika” koju je pripremio Dragan Stojković beskorisna.

U meču u koji je Srbiji pobjeda bila neophodna izabranici Dragana Stojkovića imali su jedini šut u okvir gola u 92. minutu kada je Sergej Milinković Savić šutirao potpuno bezopasno po sredini gola.

Nešto opasniji su fudbaleri Srbije bili tek u posljednjih 20 minuta kada je Stojković poslao na teren sve snage sa kojima raspolaže – Dušana Vlahovića, Luku Jovića, Dušana Tadića i Sergeja Milinković Savića, ali je igra bila stihijska i bez prave ideje i plana.

Srbija je večeras morala da pobijedi, a Stojković je na teren izveo sastav bez najboljeg igrača selekcije, kapitena Tadića, bez najboljeg napadača Serije A Dušana Vlahovića i SMS koji su u stanju jednim potezom da riješe utakmicu.

Ukoliko Aleksandar Vučić uruči otkaz Draganu Stojkoviću FSS će to koštati minimum milion i po eura koliko je Dragan Džajić potpisao selektoru otkaznu klauzulu prije isteka ugovora.

Zašto je FSS uopšte potpisivao novi ugovor sa selektorom luzerom prije završetka učešća na Evropskom prvenstvu teško je objasniti racionalnim argumentima, osim mešetarsko-menadžerskim kombinacijama o kojima godinama pričaju Ognjen Koroman i Nemanja Vidić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
26.06.2024-05:25 05:25

Lično žalim što Srbi nijesu prošli grupu,no to tako biva kad se selektor ne pita više nego pijani gaća.Vučić čestita “bratu”Orbanu na prolazak u slijedu ću fazu takmičenja,e neka Orban čestita Vučiću na “ponižavanje”reprezentacije Srbije sve zajedno sa Džajićem,Stojkovićem I SNS družinom,da onako dobra ekipa ispada nije mi jasno.