Subota, 28 Septembra, 2024
Rubrika:

KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI CRNOGORSKOG REPREZENTATIVCA Oliver Šarkić: Matija je sad dio zemlje koju je toliko ponosno branio i volio

Predsjednik Fudbalskog saveza, Dejan Savićević, podsjetio je da je Šarkić prije samo desetak dana čudesnim odbrama u Briselu, u prijateljskoj utakmici sa Belgijom, oduševio kompletnu javnost države u kojoj je proveo dobar dio svog djetinjstva. Njegov brat blizanac, Oliver Šarkić, kazao je da je njihovo mišljenje bilo da je tek sada počeo veliku karijeru.

Komemoracija povodom prerane smrti crnogorskog fudbalera i reprezentativca Matije Šarkića održana je danas u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici.

”Prerani odlazak Matije Šarkića pretežak je gubitak za crnogorski sport, reprezentaciju i sve klubove u kojima je gradio karijeru”, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović koji je prisutvovao komemoraciji.

Milatović je na komemoraciji povodom prerane smrti crnogorskog fudbalskog reprezentativca, kazao da za Matijom danas ne plače samo njegova Crna Gora.

“Tuguju za njim i u Engleskoj, Belgiji i širom fudbalskog svijeta”, rekao je Milatović.

Predsjednik Fudbalskog saveza, Dejan Savićević, kroz suze je podsjetio da je Šarkić prije samo desetak dana čudesnim odbrama u Briselu, u prijateljskoj utakmici sa Belgijom, oduševio kompletnu javnost države u kojoj je proveo dobar dio svog djetinjstva.

On je naglasio da je oduševio i najveće svjetske medije koji su se utrkivali da komplimentima opišu izdanje crnogorskog golmana.

“O Matiji kao fudbaleru, izuzetnom golmanu, mogao bih govoriti dugo i opširno. Matija se najbolje osjećao između stativa, na gol liniji. Tu je bio svoj na svome, tom mjestu je pripadao. Na golu se osjećao potpuno prirodno, gospodareći prostorom koji ga okružuje. Među stativama izgledao je kao div, kao nepremostiva prepreka za svakog protivnika i svaki protivnički pokušaj. Saigračima je ulivao sigurnost, protivnicima strah kada se nađu oči u oči sa njim. Naš Šarka, kako su ga svi u reprezentaciji od milošte zvali, iz treninga u trening i iz nastupa u nastup uvjeravao je sve u stručnom štabu nacionalnog tima da je golman svjetske klase. Nažalost, ostaćemo uskraćeni za priliku da se još mnogo puta, kako je trebalo da bude, divimo njegovim bravurama na golu nacionalnog tima”, kazao je Savićević.

Kapiten Stevan Jovetić naglasio je da Šarkić nije bio samo dio tima, već simbol upornosti, predanog rada i posvećenosti pozivu kojim se bavi.

“Bio je oličenje profesionalnosti, primjer ne samo mlađim momcima koji sanjaju velike stvari u fudbalu, već i nama iskusnijim igračima. Gurao je svoj tim i reprezentaciju naprijed, kako to samo veliki golmani znaju da rade. Nedostajaće nam nasmijani div na svakom okupljanju, na svakom treningu, na svakoj utakmici… Svaka naša buduća pobjeda nosiće dio tebe jer si nam uvijek pomagao da budemo bolji, i na tome ti posebno hvala. Mi, tvoj reprezentativni saigrači i prijatelji, čuvaćemo uspomenu na fenomenalnog čovjeka i golmana uz obavezu da sa tvojim naslijeđem upoznamo sve buduće generacije reprezentativaca Crne Gore. Tvoj duh zauvijek će ostati u našim srcima i na terenu koji si neizmjerno volio. Počivaj u miru, brate Šarka”, rekao je Jovetić.

Njegov brat blizanac, Oliver Šarkić, kazao je da je njihovo mišljenje bilo da je tek sada počeo veliku karijeru.

”Matija je bio veliki gospodin, lijep, inteligentan. Svakog dana je htio da bude bolja verzija sebe. Porasli smo zajedno, u školi i u fudbalu. Imali smo naše tuče, ali nije niko mogao da nas odvaja, to je ta bratska ljubav. Bratska ljubav koja postoji od kad znamo za sebe i koja će beskonačno da traje između tebe, Danila i mene. Veoma je prikladno da ovdje imamo ovu komemoraciju jer je naša baba ovdje glumila 30 godina i upoznala našeg djedu Aliju Šarkića i sa njim sada vječno odmara. Matija je uvijek kao dijete bio veliki lik i izvođač i zato ga je baba zvala ,,babin glumac“, volio je da zasmijava ljude”, rekao je Oliver.

“Očiglednmo da je neko drugi imao druge planove za našeg Matiju. On je bio veliki dio našeg trija braće Šarkić. Nastavićemo mi kao trio i dalje, ali sada sa malo dalje distance. Svi koji ga znaju pozato im je kakav je radnik bio. Sada je stigao njegov trenutak da odmori, sad je dio zemlje koju je toliko ponosno branio i volio”, rekao je Oliver Šarkić.

Golman crnogorske reprezentacije sahranjen je juče u Podgorici.

Komemoraciji u Crnogorskom narodnom pozorištu, koju je organizovao Fudbalski savez, prisustvovali su i članovi porodice, reprezentativci, saigrači iz Belgije i Engleske, brojni sportski radnici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve