Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Rubrika:

Srbija ruganjem komentatoru RTCG pokazuje svoje lice

U Crnoj Gori na Javnom servisu može da radi neko ko Srbiju doživljava svojom reprezentacijom, u Srbiji nije moguće raditi na RTS-u, a teško i na drugim tv stanicama ukoliko je njegova selekcija Crna Gora ili Hrvatska!

Na kraju prvog poluvremena polufinalnog meča SAD – Srbija komentator RTCG, koji je tokom cijele utakmice otvoreno navijao za Srbiju, košarkašku reprezentaciju naših susjeda je nazvao “naša reprezentacija”, danas je predmet uvreda i ruganja kolega iz komšiluka.

“Mnogi će reći ‘sudija sviraj kraj’, i naša reprezentacija imala je nevjerovatno poluvrijeme protiv SAD, ne smije da se opusti Srbija ukoliko želi u još jedno olimpijsko finale”, rekao je komentator RTCG u prenosu uživo.

Komentator je pri tome mislio na utakmicu Crne Gore i SAD koja je igrala ranije, prošle godine na Svjetskom prvenstvu i u kojoj je naša reprezentacija izdržala tri četvrtine.

U Srbiji su nakon tog prenosa uzeli na zub iskrenog komentatora, koji kao mnogi novinari i građani Crne Gore, Srbiju ne doživljavaju kao inostranstvo, kao stranu zemlju, naprotiv.

Uostalom mnogi od nas smo rođeni u zajedničkoj državi i još uvijek se radujemo pobjedama sportista Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Srbije i nije nam strano da navijamo za te selekcije, ali je to očigledno strano novinarima Srbije.

Oni su zatrovani mržnjom prema Crnoj Gori i njima se ni u snu ne može omaći rečenica “naša reprezentacija” ukoliko igra crnogorska selekcija na nekom takmičenju.

Oni su decenijama učeni da mrze sve što je Crna Gore, ali za svoj fašizam najradije okrivljuju druge.

Za političare i novinare u Srbiji na RTCG i brojnim drugim medijima u Crnoj Gori rade ustaše, ljudi koji mrze Srbiju, ne koji samo kritikuju srpski fašizam.

Ponašanje medija iz Srbije nakon “gafa” komentatora Javnog servisa je samo potvrda takvog stanja u komšiluku.

Da ne budem isključiv, u Srbiji postoji mali broj novinara, starog kova, iz vremena zajedničke države, koji na Crnu Gore ne geldaju ni kao na 27. izbornu jedinicu, ni kao inostranstvo, a kamoli kao neprijatelja kojeg treba mrziti, ali takvih novinara u srpskim medijima je ostalo u tragovima.

Tokom Olimpijskih igara navijači Hrvatske zajedno su se radovali sa srpskim, uspjesima sportista Srbije i medije u Srbiji je to čudilo, pa su iznenađeno pisali o tom fenomenu.

Međutim, još nismo vidjeli da se navijači Srbije zajedno sa navijačima Hrvatske raduju uspjesima sportista Hrvatske…jesmo Slovenije, što je dobar početak nakon mnogo godina.

Umjesto da upiru prst u druge došlo je vrijeme da političari i novinari Srbije počnu da preispituju sebe i svoje postupke, a ne da se rugaju i na veoma ružan način komentarišu komentatora RTCG-a.

Izmimo mogućnost i da kometator RTCG-a ne navija nikad za Crnu Goru, ako to nije po zadatku, i da je dočekao promjenom vlasti u Crnoj Gori svojih pet minuta, ali i to je dokaz većeg stepena demokratije u Crnoj Gore nego u Srbiji.

U Crnoj Gori na Javnom servisu može da radi neko ko Srbiju doživljava svojom reprezentacijom, u Srbiji nije moguće raditi na RTS-u, a teško i na drugim tv stanicama ukoliko je njegova selekcija Crna Gora ili Hrvatska!

Stanko Radulović

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ljubo
09.08.2024-13:25 13:25

Komentator je NAŠOM nazvao našu reprtezentaciju Crne Gore. Je li moguće da i vi upadate u vrtloge njihove imaginacije, i želje da se sve prestavi kako nije realno..Poslušajte snimak 10 puta, i osjetićete mentalnu nirvanu, zapravo radost da ste čuli ono što ste čuli.
Ostanite na fonu realnog, nama pomažete, njima odmažete, jer je glavni njihov neprijatelj ISTINA.

JadniServis
09.08.2024-18:33 18:33

Komentator je ,jasno je iz konteksta recenice,pod “nasu reprezentaciju” mislio na Crnu Goru, koja je svojevremeno, prvo poluvrijeme rijesila u svoju korist.Na to ga je adocirao rezultat Srblja protiv SAD.Da je komentator televiziski komentarisao ,lagano,da rijecima prati sliku,jer i tv gledaoci vide sto i on, da nije radijski brzao,vjerovatno bi “ugrabio da kaze “nasa reprezentacija-kada je CG,na Filipinima(valjda) vodila prvo poluvrijeme…Trebalo bi i sam komentator da pojasni tu ,za neke nedoumicu..no, sada se prepao, jer ce mu Raonikije uzeti mikrofon,posto je njemu crkva i tudja reprezentacija -njegove…da nije tako, davno bi bile ispostovane sudske odluke i on bio “sutnut” iz… Pročitaj više »