Ponedjeljak, 1 Jula, 2024
Rubrika:

Sprint uspavanka u Austriji: Još jedna pobjeda Ferstapena

Ferstapen na čelu generalnog plasmana sada ima 227 bodova, a prati ga Noris sa 156

Vozač Red Bula Maks Ferstapen trijumfovao je i na sprint trci koja je vožena u okviru Velike nagrade Austrije, 11. runde sezone Formule 1.

Trostruki svjetski šampion, koji je prethodno slavio u sprintu u Šangaju i Majamiju, do nove pobjede je došao sa četiri sekunde prednosti u odnosu na Oskara Pjastrija u Meklarenu.

Njima dvojici se na podijumu pridružio drugi vozač britanskog tima Lando Noris, koji je bio sekundu iza svog timskog kolege.

Ferstapen je gotovo rutinski upisao još jednu pobjedu u sprintu, pošto je vođstvo izgubio samo u jednom trenutku, u petom krugu.

Holanđanin je poveo sa pol pozicije, Noris i Pjastri su ga pratili, da bi ga Britanac napao, ali je branilac titule odmah uzvratio.

Odmah potom ispred Norisa se probio i Pjastri, a iako su vozači Meklarena bili blizu jedan drugome nije bilo ni napada, ni promjena.

Najbolji među ostalima bio je Džordž Rasel u Mercedesu, ispred vozača Ferarija Karlosa Sainsa juniora i timskog kolege Luisa Hamiltona. Šarl Lekler u drugom Ferariju je bio sedmi, dok je posljednji bod pripao drugom vozaču Red Bula Serhiju Peresu.

Najbolju desetoricu kompletirali su Kevin Magnusen i Lens Strol.

Ferstapen na čelu generalnog plasmana sada ima 227 bodova, a prati ga Noris sa 156.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve