Utorak, 9 Jula, 2024
Rubrika:

Španija srušila Njemačku u Štutgartu

Španija je pobjedom protiv Njemačke večeras prvi put u istoriji na jednom velikom takmičenju pobijedila domaću selekciju i izbacila je sa takmičenja.

Šokantnim golom Merina u 119. minutu Španija je, ipak, pobijedila domaću selekciju Njemačke u Štutgartu sa 2:1 i izborila plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Njemačka je bila već prežaljena, ali je u 89. minutu regularnih 90 minuta stigla do izjednačenja golom Virca i na taj način izborila produžetke u kojima su, ipak, poraženi.

Španija je pobjedom protiv Njemačke večeras prvi put u istoriji na jednom velikom takmičenju pobijedila domaću selekciju i izbacila je iz daljeg takmičenja.

Španija je povela u 52. minuta, kada je golo postigao Dani Olmo koji je nakon dodavanja Lamina Jamala šutirao po zemlji u desni ugao i bio precizan sa nekih 15 metara.

Imali su Njemci nekoliko prilika za izjednačenje u drugom poluvremenu, Španija se atipično povukla i čuvala rezultat i kao kazna za takav pristup stiglo je izjednačenje u 89. minutu.

Virc je iskoristio otpadak u kaznenom prostoru, asistenciju Kimiha i od stative poslao loptu u mrežu za produžetke.

I kada su gotovo svi na stadionu, ali i pored malih ekrana, vjerovali da će prisustvovati izvođenju jedanaesteraca “hladan tuš” za domaćina Evropskog prvenstva.

Merino je u 119. minutu šutirao glavom i matirao nesrećnog i nemoćnog Manuela Nojera za vođstvo od 2:1 i plasman u polufinale.

U nadoknadi vremena u drugom produžetku imala je Španija veliku priliku da postigne i treći gol, a potom je i Filkrug propustio šansu da izjednači, pošto je šutirao pored lijeve stative gola Španaca.

I sasvim na kraju u 124. minutu crveni karton dobio je Karvahal koji neće moći da igra u polufinalu.

Njemačka – Španija 1:2 (0:0)

Štutgart – Stadion: Štutgart arena (Štutgart). Sudija: Entoni Tejlor (Engleska).

Žuti karton: Le Norman, Tores, Karvahal, Rodri, Morata (Španija), Ridiger, Raum, Andrih, Kros, Mitelštet, Undav (Nemačka). Crveni karton: Karvahal. Strijelci: Olmo 51, Merino 119 – Virc 89.

ŠPANIJA (4-3-3): Simon – Karvahal, Le Norman (od 46. Fernandez), Laport, Kukurelja – Ruiz (od 102. Hoselu), Rodri, Pedri (od 8. Olmo) – Jamal (od 63. Tores), Morata (od 80. Ojrazabal), Vilijams (od 80. Merino)

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer – Kimih, Ridiger, Ta (od 80. Miler), Raum (od 57. Mitelštet) – Kros, Džan (od 46. Andrih) – Musijala, Gundogan (od 57. Filkrug), Sane (od 46. Virc) – Haverc (od 91. Anton)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve