Subota, 29 Juna, 2024
Rubrika:

Šok za Hrvatsku u 98 minutu, Španija eliminisala Albaniju

Hrvati imaju samo dva boda, i dalje nijesu zvanično eliminisani s Evropskog prvenstva, ali su im šanse minimalne, gotovo da ne postoje, naročito zbog gol razlike 3:6.

Šok za Hrvatsku u Lajpcigu – pogotkom Matije Zakanjija fudbaleri Italije su u 98. minutu došli do remija (1:1) kojim su sačuvali drugo mjesto, a ,,vatrene“ 99 odsto poslali kući.

Hrvati imaju samo dva boda, i dalje nijesu zvanično eliminisani s Evropskog prvenstva, ali su im šanse minimalne, gotovo da ne postoje, naročito zbog gol razlike 3:6.

Ekipa Zlatka Dalića imala je sve u svojim rukama, vođstvo od 55. minuta preko Luke Modrića koji minut ranije nije iskoristio jedanaesterac, rivala koji je djelovao neuvjerljivo, ali nije uspjela da izdrži posljednjih pola sata nadoknade. Pojavila se rupa na desnoj strani strani odbrane, a rezervista Zakanji efektno je pogodio u suprotni ugao.

S Eura je eliminisana Albanija, koja je poražena od lidera grupe B, Španije – 1:0.

,,Crvena furija“ će u osmini finala igrati protiv jedne od trećeplasiranih ekipa, dok Italija ide na Švajcarsku.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić napravio je nekoliko promjena u odnosu na tim s Albanijom, a dosadašnji rezervista Luka Sučić prvi je i zaprijetio – njegov snažan šut odbranio je Donaruma.

Poslije 20 minuta zaprijetila je i Italija preko Retegija, a u 27. došla do najveće prilike – Nikolo Barela je sjajno ubacio za saigrača iz Intera Alesandra Bastonija koji je šutirao glavom, ali je fenomenalno odbranio Dominik Livaković.

Oba selektora mijenjala su na poluvremenu – Dalić je umjesto Pašalića uveo Anta Budimira, dok je Lućano Spaleti na klupu poslao Pelegrinija, a uveo Fratezija.

Fudbaler Intera umalo je postao tragičar jer je igrao rukom u šesnaestercu nakon šuta Kramarića – VAR je potvrdio da je jedanaesterac, odgovornost je preuzeo Luka Modrić, ali je kapitena Hrvatske ,,pročitao“ Đanluiđi Donaruma.

Velemajstor Real Madrida iskupio se odmah u nastavku akcije – Sučić je centrirao sa desne strane, pokušaj Budimira odbranio Donaruma, ali je na odbijenu loptu natrčao Modrić i poslao je u mrežu u 55. minutu.

Sa 38 godina i 289 dana, Luka je postao najstariji strijelac u istoriji evropskih prvenstava.

Od njegovog pogotka igralo se uglavnom na polovini Hrvatske, s tim što su i ,,vatreni“ mogli do gola – Bastoni je ,,skinuo“ loptu ispred Budimira nakon centaršuta Brozovića.

U 87. je Skamaka zakasnio na oštar pas Kjeze, a kad se činilo da je za Italije sve kasno – stigao je pogodak na isteku duge nadoknade.

U Diseldorfu je selektor Španije Luis de la Fuente protivb Albanije izveo drugi sastav, ali i rezervisti ,,crvene furije“ pokazali su zašto je ta selekcija tokom grupne runde postala jedan od glavnih favorita.

Lijepo su igrali Španci, iz takve akcije stigli i do vođstva u 13. minutu – Grimaldo je pokrenuo akciju, a Dani Olmo majstorski asistirao Feranu Toresu.

Olmu je to bila četvrta asisteciju na evropskim prvenstvima, a samo ih jedan Španac ima više od njega – Sesk Fabregas (pet).

Za nekadašnjeg igrača zagrebačkog Dinama sinoćnji meč bio je sedmi nastup na Euru.

Najbolji pokušaj u prvom dijelu Albanci su imali su u 45. minutu kada je Kristjan Aslani snažno šutirao, ali je David Raja bio siguran na golu.

,,Crni orlovi“ se nijesu predavali, u 64. minutu došli su do još jedne velike prilike – Armando Broja je šutirao iz dobre pozicije, ali je ponovo bio odličan Raja.

I u nadoknadi je isti igrač mogao do pogotka, međutim, i to je odbranio čuvar mreže Arsenala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve