Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Smjenjen Vladimir Gojković, čeka se ostavka Đura Marića

Zbog rezultatskog brodoloma ostavke bi u narednim danima morali iz moralnih razloga da podnesu i predsjednik Đuro Marić i njegov kompletan UO VPSCG.

Upravni odbor VPSCG saopštio je danas da Vladimir Gojković nakon brodoloma reprezentacije Crne Gore na Olimpijskim igrama u Parizu više nije selektor.

Gojković je prije tri godine, nakon plasmana u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju, saopštio je da je cilj vaterpolo selekcije Pariz, gdje je ostvaren još slabiji rezultat.

“Znajući da je Vladimiru Gojkoviću završetkom vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama istekao ugovor, dogovoreno je da on neće biti kandidat za selektora vaterpolo reprezentacije Crne Gore u periodu koji je pred nama.

Iako je plasman vaterpolo reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu sam po sebi veliki uspijeh, tim više što je vaterpolo reprezentacija bila jedina plasirana ekipa iz Crne Gore, u razovoru sa Vladom bili smo zajedničkog stava po ovom pitanju. Želim da se zahvalim Vladu na više nego predanom radu na funkciji selektora, te postignutim rezultatima. Ubjeđen sam da će u budućnosti Vlado još mnogo dati crnogorskom vaterpolu”, saopštio je predsejdnik VPSCG Đuro Marić.

Crna Gora je peti put igrala na Olimpijskim igrama, ali je umjesto najavljenog juriša na polufinale i borbe za medalje ostvaren najslabiji rezultat u istoriji.

Pokušaj Đura Marića da neuspjeh u Parizu predstavi kao odličan rezultat i uspjeh ostvarenim učešćem na Olimpijskim igrama nema utemeljenje u obećanjima prije tri godine od strane samog selektora.

Gojković je devet godina selektor i za to vrijeme nije uspio formirati tim koji je konkurentan za najviše domete na velikim takmičenjima.

“Imao sam veliku čast da obavljam funkciju selektora vaterpolo reprezentacije Crne Gore. Za mene najveće moguće dostignuće u trenerskoj karijeri je biti selektor svoje zemlje. Želim da se zahvalim svoj trojici predsjednika Saveza sa kojima sam sarađivao. Osjećao sam cijelo vrijeme apsolutnu podršku sa njihove strane, kao i od strane svih članova upravnih odbora. Takođe bih da se zahvalim svim sportskim radnicima, svim trenerima sa kojima sam sarađivao i naravno  svim igračima. Na kraju želim istaći da se nadam  da će Crnogorski vaterpolo ići uzlaznom putanjom, a ja ću se uvijek truditi, koliko mi mogućnosti budu dozvoljavale, da budem na raspolaganju vaterpolu u Crnoj Gori“” saopštio je sada već bivši selektor Vladimir Gojković.

Zbog rezultatskog brodoloma ostavke bi u narednim danima morali iz moralnih razloga da podnesu i predsjednik Đuro Marić i njegov kompletan UO VPSCG.

Nije problem loš rezultat na nekom od takmičenja, ali kada su rezultati loši u kontinuitetu i  ne vidi se rezultatski progres vrijeme je za promjene.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Davno
08.08.2024-15:01 15:01

je trebalo razriješiti Gojkobics koji nas je upropastio u nekoliko bitnih takmičenja. Zato nemojte sad skavopojke istekao mu ugovor i slične stvari…ne smijenjen je i gotova stvar…to se desav u mnogim razvijenim zemljama ako selektor ne postigne rezultat…samo kod nas se opraštamo ovom neznavenom čovjeku..Uskoro vica treba dovesti koji će dati novi zanajac crnogorskoj vaterpolo reprezentaciji.

dpero
08.08.2024-15:21 15:21

Vrijeme je vise,nema rezultatase,m na litijama!

cetinje
08.08.2024-19:02 19:02

Neka ga zamijeni ludo Milojko,on “pliva”u svakoj vodi i mutnoj i bistroj.

Marko
09.08.2024-09:06 09:06

Sve su privilegijeimali apostoli.
I još im treba aolaudirat kao Šupki.
Pi