Utorak, 2 Jula, 2024
Rubrika:

Slovačka nije izdržala, Engleska u četvrtfinalu

Engleska je bila na 100 sekundi od eliminacije, a onda je u petom minutu nadoknade stigla do izjednačenja i produžetaka poslije kojih se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Pokazalo se da je tradicija u fudbalu često nepremostiva prepreka, pošto su Engleska i Slovačka večeras igrali sedmi put, a Slovačka je jedini remi izborila na Evropskom prvenstvu 2016. godine, sve ostale mečeve Engleska je riješila u svoju korist.

Engleska je bila na 100 sekundi od eliminacije, a onda je u petom minutu nadoknade stigla do izjednačenja i produžetaka poslije kojih se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Slovačka je bila na pragu senzacije večeras u Gelzenkirhenu i pobjede protiv Engleske, ali nije izdržala pritisak aktelnih vicešampiona Evrope i sačuvala prednost od 1:0.

U 25. minutu bolju igru Slovaci su krunisali golom i vođstvom. Strelec je proigrao Šranca, koji je ušao u šesnaeterac, izdržao duel sa Geiom i sa nekoliko metara matirao Pikforda.

Bio je to treći gol Šranca u četiri meča na Evropskom prvenstvu.

Slovačka je zasluženo vodila poslije prvog poluvremena u kojem je Engleska još jednom razočarala svoje navijače u Njemačkoj.

Ipak, u 50. minutu samo privremeno je stigla do izjednačenja, pošto je gol Fodena poništen gol zbog popriličnog ofsajda.

U 55. minutu Slovačka je mogla da riješi pitanje pobjednika. Engleski fudbaleri pogriješili sju na sredini terena, Strlec je pokušao sa preko 40 metara da savlada istrčalog Pikforda koji je bio daleko izvan kaznenog prostora, ali je lopta prošla pored lijeve stative njegovog gola.

Veliku priliku Engleska je propustila u 78. minutu kada je Foden sa lijevog krila centrirao na prvu stativu, utrčao je Hari Kejn, neometan skočio, šutirao glavom sa nekih osam metara, ali pored gola.

Samo tri minuta kasnije Engleska je propustila novu priliku za izjednačenje. Deklan Rajs je sjajno šutirao sa nekih 25 metara udaljenosti od gola i pogodio desnu stativu gola Slovačke. Odbijenu loptu dočekao je Kejn i volejem šutirao sa 11 metara visoko preko gola.

Engleska je dominirala u finišu utakmice, pritiskala odbranu Slovačke i izjednačila u 5. minutu sudijske nadoknade na 1:1.

Kajl Voker je iz auta ubacio loptu u kazneni protor, Slovaci su je ponovo vratili u aut, ali nakondrugog auta sa istog mjesta Gej je prebacio loptu glavom sa prve stative na nekih 10-tak metara od gola Slovačke, a Džud Belingem makazicama poslao loptu u lijevi donji ugao gola nemoćnog Dubravke za produžetke.

Hari KejnNovi šok za Slovake već u prvom napadu u produžecima. Nakon skraćenog kornera koji je izveo Palmer, Dubravka je izboksovao loptu izvan kaznenog prostora, ali centralno. Eze je vratio  u kaznenmi prostor do Tonija koji loptu prebacuje glavom na drugu stativu do dobro postavljenog Kejna koji je glavom sa dva metra postigao svoj drugi gol na šampionatu i doveo Englesku u vođstvo od 2:1.

Slovačka je imala priliku da izjednači na isteku prvog produžetka, ali je Pekarik iz blizine oštar centaršut Beneša prebacio preko gola.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
EURO2024 Viktorija Španije protiv Gruzije – Pasus
30.06.2024-23:06 23:06

[…] Ranije danas, Engleska je nakon produžetaka eliminisala Slovačku. […]