Utorak, 17 Septembra, 2024
Rubrika:

Siner: Prezadovoljan sam godinom, rastao sam iz meča u meč

Prvi teniser svijeta je u Njujork stigao nakon što je javnost saznala za njegovu doping aferu. Siner je na US openu bio u centru pažnje, ali se izborio sa pritiskom i na kraju osvojio titulu.

US open je dobio novog šampiona – italijanski teniser, Janik Siner savladao je sinoć u finalu Tejlora Frica 3:0 (6:3, 6:4, 7:5) i osvojio drugu grend slem titulu u karijeri.

Prvi teniser svijeta je u Njujork stigao nakon što je javnost saznala za njegovu doping aferu. Siner je na US openu bio u centru pažnje, ali se izborio sa pritiskom i na kraju osvojio titulu.

„Nevjerovatan osjećaj. Igrao sam odličan tenis posebno sa osnovne linije. I naravno da sam zadovoljan zbog titule“, istakao je Siner na konferenciji za medije nakon meča.

Siner je početkom godine na Australijan openu osvojio prvu grend slem titulu, a onda je do druge stigao na US openu. Novinare je zanimalo da li je bilo teže u Melburnu ili Njujorku.

„Teško je porediti. U Australiji sam osjetio veliko olakšanje, jer nikada ne znate da li ćete ikada doći do najveće titule. Ovdje je bilo mnogo poteškoća, zbog poznate situacije oko dopinga. Nekako je ovdje bio veći pritisak, rastao sam iz meča u meč i na kraju stigao do titule“.

Govorio je i o doping aferi.

„Imao sam podršku najbližih ljudi. Nije bilo lako nimalo. To je trajalo mjesecima. Pokušavao sam da shvatim šta se desilo. Bilo je teško, znaju to svi oko mene. Uspio sam da ostanem pozitivan, da se podižem kako turnir odmiče i to se isplatilo“.

Prvi put od 2002. godine jedan grend slem u sezoni nisu osvojili Đoković, Federer ili Nadal. Ove godine su po dva trofeja osvojili Siner i Alkaras.

„Dobro je za sport da ima nove šampione. Dobijamo nova rivalstva i to sigurno doprinosi popularnosti tenisa“, izjavio je Siner.

Iza Sinera je dobra sezona.

„Prezadovoljan sam godinom iza mene. Mnogo toga smo uradili, ali nemate mnogo vremena za radost. Imaću sada kratak odmor, a onda se okrećem azijskoj turneji. Nastaviću da radim, jer znam da nisam savršen i pokušaću mnogo stvari da popravim. Želim da znam da sam dao sve od sebe kada završim karijeru“, poručio je Janik Siner.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve