Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Simonović: Moramo vratiti crnogorske sportiste u naše klubove

Spajić i Šćekić, možda i ne vole Crnu Goru, ali svakako vole novac crnogorskih građana, pa  su iskoristili priliku da juče kao zvanični državni predstavnici posjete crnogorsku delegaciju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović kazao je, poslije susreta u Parizu sa premijerom Crne Gore Milojkom Spajićem i ministrom sporta Dragoslavom Šćekićem da je susret bio dobra prilika da popričaju o problemima crnogorskog sporta.

Spajić i Šćekić, možda i ne vole Crnu Goru, ali svakako vole novac crnogorskih građana, pa  su iskoristili priliku da juče kao zvanični državni predstavnici posjete crnogorsku delegaciju na Olimpijskim igrama u Parizu.

“Bila je ovo dobra prilika da se vidimo sa sportistima, ali i da popričamo o nekim starim temama, vezanim za finansiranje sporta, nekim problemima koji sport tište. Čuli smo dosta korisnih predloga i od premijera i od ministra sporta. Vjerujem da smo već počeli da realizujemo neke ideje, koje smo davno afirmisali. Radi se o poreskim olakšicama, koje su bile tabu tema, nešto se nerado u tu priču ulazilo. Sad već imamo taj predlog. Intenzivno se radi na Zakonu o igrama na sreću, koji će takođe donijeti neki novi novac sportu, gdje ćemo morati da pomognemo sportskim savezima, ali i nekim velikim klubovima, koji će igrati evropske šampionate. Jer bez toga, iskren da budem, ne možemo ni računati na neki dobar nacionalni tim, ako hoćemo da se pojavljujemo na ovako velikim takmičenjima”, rekao je Simonović.

Ono što je poseban zadatak COK, ali i crnogorskih saveza je da spriječe egzodus naših sportista koji igraju za druge reprezentacije, poput vaterpolista Dušana Mandića i Nemanje Vica koji su nosioci igre Srbije,a  tada će i klubovi biti snažniji i sigurniji.

“Dakle, prije svega da vratimo naše sportiste, da igraju za crnogorske klubove. Nisu to neki veliki novci koji mi ne bismo mogli da izdvojimo, jer ih inače izdvajamo za neke sportiste sa strane. Prioritet treba da imaju naši sportisti i da kroz tu domaću ligu i ligu koju ćemo igrati vani, dođemo do kvaliteta koji bi omogućio da imamo snažan tim i u vaterpolu, rukometu, košarci… To su veliki timovi koji dugo vremena učestvuju na najvećim takmičenjima. Samo im treba još jedan korak kako bismo mogli računati i na olimpijska odličja”, poručio je Simonović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve