Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

RSCG uputio molbu za dobijanje specijalne pozivnice

Savez je iskoristio mogućnost da aplicira za dobijanje specijalne pozivnice ya u;e['e na Svjetskom prvenstvu u Norve[koj, Danskoj i Hrvatskoj, o čemu će odluku donijeti IHF.

Rukometni savez Crne Gore uputio je Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF) molbu za dobijanje specijalne pozivnice za učešće muške reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, koje će u januaru naredne godine biti odigrano u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj.

Crnogorski rukometaši nijesu uspjeli da u baražu izbore učešće na planetarnoj smotri, jer je Italija bila bolja u oba meča.

Savez je iskoristio mogućnost da aplicira za dobijanje specijalne pozivnice ya u;e[‘e na Svjetskom prvenstvu u Norve[koj, Danskoj i Hrvatskoj, o čemu će odluku donijeti IHF.

U pismu koje je upućeno IHF-u, navodi se da je “od izuzetnog značaja” da Crna Gora nastavi kontinuitet učešća na najvećoj sceni.

“To je u interesu razvoja rukometa i odluka koju bi pozdravila rukometna javnost. Dobila bi veliku podršku i od navijača za koje je rukomet sport broj 1 u Crnoj Gori i koji je našoj državi donio brojne uspjehe nakon obnove nezavisnosti 2006. godine, uključujući i jedinu olimpijsku medalju“, stoji u pismu upućenom IHF-u.

Navodi se da je Crna Gora najbolje plasirana reprezentacija sa posljednjeg velikog takmičenja – EHF Euro 2024, od svih reprezentacija koje kroz baraž, nijesu uspjele da izbore plasman na predstojeće Svjetsko prvenstvo i da bi to mogao biti glavni argument za dobijanje specijalne pozivnice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve