Petak, 27 Septembra, 2024
Rubrika:

PRST U OKO VUČIĆU: Savo Milošević ponovo na klupi Partizana?

Povratak Miloševića nije dovoljan za oporavak Partizana, pošto je neophodno da iz kluba odu svi kadrovi SNS i SPS, Miloš Vazura, Milorad Vučelić i svi ostali koji su sluge režima Aleksandra Vučića 

Ako se zaista potvrdi da je novi trener Partizana Savo Milošević biće to prst u oko Aleksandru Vučiću, koji je od odlaska Miloševića prije četiri godine odlučivao sve u klubu iz Humske.

Miloševića je iz Partizana otišao prije četiri godine, nakon što je u kratko vrijeme tri puta pobijedio Crvenu zvezdu i u finalu Kupa Srbije joj uzeo trofej, to predsjednik svega i svačega, a ponajviše mafije, organizovanog kriminala i korupcije nije mogao da otrpi.

Povratak Miloševića nije dovoljan za oporavak Partizana, pošto je neophodno da iz kluba odu svi kadrovi SNS i SPS, Miloš Vazura, Milorad Vučelić i svi ostali koji su sluge režima Aleksandra Vučića.

Savo Milošević je prvi fudbaler iz Srbije koji je odigrao 100 utakmica za reprezentacijju (SRJ, SCG, odnosno Srbije, tačnije  102 utakmice i prvi oborio rekord Dragana Džajića, koji je za SFRJ odigrao 85 utakmica.

Kada se Milošević primakao rekordu Džajića, tadašnjem selektoru SRJ Iliji Petkoviću je tokom 2004. godine priječeno od navijača Crvene zvezde, ali je legendarni fudbaler i selektor izdržao pritisak i Milošević je odigrao 86. utakmicu za reprezetaciju tadašnje SCG.

Na dan kada je Milošević obarao rekord Sportski žurnal je objavio podatke da je Milošević već rekorder i da FIFA ne priznaje Džajiću četiri utakmice za reprezentaciju jer nijesu uredno zavedene u FIFA.

Tada je Sportski žurnal, da bi relaksirao situaciju, obavjestio svekoliku zvezdašku javnost da je Milošević sa odigrane 84 utakmice za reprezentaciju već rekorder, jer ni Dragan Stojković nema zvanično odigrana 84 meča već “samo” 83.

Inače, Dragan Džajić je preko svojih veza u FSS, odnosno Miljana Miljanića spriječio Stojkovića da obori Džajićev rekord, za koji se mislilo tada da iznosi 85 utakmica.

Stojković je odigrao 84 utakmice i više nikad nije pozvan u reprezentaciju, a nije mu organizovana ni oproštajna utakmica sa kojom bi izjednačio Džajićev rekord.

Džajić je u jesen 1979. godine kao već  fudbaler u penziji odigrao utakmicu oproštajnu protiv Argentine i to je bio njegov 85. meč za “plave”.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve