Subota, 6 Jula, 2024
Rubrika:

Protiv Kameruna nemamo pravo na grešku

Naše reprezentativce u Rigi sjutra (14.30) čela meč protiv Kamerun, u kojem je pobjeda imperativ.

Posljednju četvrtinu Crna Gora je izgubila 29:16 i na taj način prosula sve dobro što je uradila u Rigi u 30 minuta igre prvog meča kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu.

Kendrik Peri se od početka utakmice trudio da upropasti svaki dobar potez svojih saigrača i odnosom prema igri i reprezentaciji u tome u potpunosti uspio.

Crna Gora je tako u Rigi stigla od prednosti od 13 poena do poraza od Brazila 72:81 i otežala put do Pariza.

“Prije svega čestitam ekipi Brazila na pobjedi. Igali smo 35 minuta dobre košarke, i onda u zadnjih pet minuta smo odradili puno glupih poteza. U prvom poluvremenu smo igrali dosta dobru odbranu, dobar protok lopte u napadu. I to smo morali da nastavimo. U nastavku nije to funkcionisalo. U ovom trenutku Brazil ima bolji roster, ne bolji neko iskusniji roster, jer igrači imaju više iskustva sa ovakvim utakmicama”, kazao je nakon poraza od Brazila selektor Boško Radović.

Naše reprezentativce u Rigi sjutra (14.30) čela meč protiv Kamerun, u kojem je pobjeda imperativ.

“Moramo da se skoncetrišemo na Kamerun, nakon ovog presa nećemo se osvrćati na ovu utakmicu, već ide priprema za sjutra. Mi nismo tim koji može da postigne 100 poena, mi moramo zato da igramo dobru odbranu. U trenucima kada treba da igramo tranzicionu košarku imamo problema”, kazao je selektor.

Marko Simonović je imao dobar meč sa klupe, sa 15 poena i 6 skokova, a na presu nakon meča složio se sa konstatacijom selektora.

“Slažem se sa selektorom, igrali smo 35 minuta dobro, kako smo i pripremali meč. Posljednjih 5,6 minuta nije bilo onako kako smo se dogovorili, tako je kako je. Imamo i sjutra meč i treba da ga pripremimo”, kazao je košarkaš koji je od skoro postao igrač Bahčešira.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve