Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Prosinečki optimista: Island ima kvalitet, ali i mane

Crna Gora će 6. septembra gostovati u Rejkjaviku

Sa brojnim kadrovskim problemima zbog povrijeđenih fudbalera, naša reprezentacija počela je pripreme za prve mečeve u Ligi nacija.

Nekoliko igrača neće biti u kombinaciji za susrete sa Islandom i Velsom.

“Očekujemo da ćemo biti dobri ove dvije utakmice, da ćemo napraviti dobar, rezultat. Imamo problema, ali to je tako, ima dosta povrijeđenih igrača, ali ne kukamo, samo usput kažem. Nadam se da ovi koji igraju, će doći svi zdravi.Adžić je povrijeđen, Janković i Kuč isto tako, Vujačić isto, on danas dolazi pa ćemo vidjeti. Ali nadam se da danas fudbaleri koji igraju, da će doći zdravi”, rekao je Prosinečki uoči prvog treninga.

Islanđani nisu nepoznanica za hrvatskog stručnjaka.

“Gledali smo analizirali smo, jedna čvrsta, klasična 4-4-2 ekipa, koja je u prijateljskoj utakmici dobila Englesku, poslije igrala dobro sa Holandijom iako su izgubili 4:0, ali jedna dobra i agresivna ekipa pogotovo kad igra kući. Svi igraju u dobrim klubovima, imaju kvalitet.Ali svi imaju mane, mi ćemo probati da iskoristimo njihove. Kad smo svi zdravi mi smo dobri. Mi imamo ekipu koja može sa svakim da igra. Tako da idemo da igramo dobar fudbal gore. Vidjećemo koliko igrača, ko će biti zdrav”.

Činjenica da Stevan Jovetić nema klub, ne brine mnogo selektora.

“Stevan nema problema, on trenira cijelo vrijeme sa Budućnosti. Nije problem za njega, bio bi problem da pet, šest igrača ne igra. Svi naši momci igraju, i to nas veseli, najbitnije je da dođu zdravi”, dodao je Prosinečki.

Nakon svih otkaza, Prosinečki je na spisak reprezentacije uvrstio šest novih imena, a neki su i debitanti.

“Eraković i Ilija Vukotić igraju standardno. Vuković je konstantan u Boavisti, u jakoj portugalskoj ligi, to znači da ima kvalitet, a malo je drugačiji od drugih. Eraković se vratio poslije teške povrede i igra odlično za Omoniju. Gledao sam ga protiv Zire u pobjedi 6:0, u revanšu takođe, vidjelo se da nema problema sa povredom. To su alternative za koje smo se odlučili, takođe i Milan Vukotić iz Budućnosti je specifičan igrač i može da riješi neke utakmice, da donese nešto reprezentaciji. U svakom sučaju, imamo kvalitet, vidjećemo kako ćemo sve uklopiti. Važno je da svi ostanu zdravi.”

Na spisku igrača iz domaće lige našlo se i ime Vladimira Perišića. Za mnoge je poziv upućen njemu bio iznenađenje.

“Kako kome je to iznenađenje. Pratio sam Budućnost sve vrijeme, posjeduje kvalitet, ne plaši se, zna da postigne gol… I u Evropi i u domaćem prvenstvu pokazao je da je vrlo interesantan fudbaler i predstavlja budućnost crnogorskog fudbala. Otišao je u Slaviju iz Praga, znači nijesam samo ja vidio kvalitet kod njega. Slavija je veliki klub, znači da on ,,ima nešto“, zaključio je Prosinečki.

Crna Gora će 6. septembra gostovati u Rejkjaviku Islandu, dok će tri dana kasnije dočekati Vels kraj Bistrice.

Obje utakmice počeće u 20.45.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve