Petak, 27 Septembra, 2024
Rubrika:

Prosinečki objavio spisak za duele sa Turskom i Velsom

Reprezentacija Crne Gore pripreme za mečeve sa Turskom i Velsom počeće 6. oktobra 2024. godine.

Selektor seniorske fudbalske reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki objavio je danas spisak igrača koji nastupaju u inostranim klubovima za mečeve UEFA Lige nacija sa selekcijama Turske i Velsa.

Na spisku je 20 fudbalera.

Pozvani su golmani: Danijel Petković (Liepaja, Letonija) i Balša Popović (OFK Beograd, Srbija).

Odbrambeni igrači: Adam Marušić (Lacio, Italija), Risto Radunović (FCSB, Rumunija), Igor Vujačić (Rubin, Rusija), Marko Vukčević (Borac Banja Luka, BIH), Andrija Vukčević (Kartagena, Španija), Nikola Šipčić (Kartagena, Španija), Slobodan Rubežić (Aberdin, Škotska) i Marko Tući (Gangvon, Južna Koreja).

Vezni igrači: Vladimir Jovović (Sogdiana, Uzbekistan), Marko Janković (Karabag, Azerbejdžan), Marko Bakić (OFI Krit, Grčka), Driton Camaj (Kišvarda, Mađarska), Edvin Kuč (Nefči, Azerbejdžan) i Ilija Vukotić (Boavista, Portugal).

Napadači: Stevan Jovetić, Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Koreja), Milutin Osmajić (Preston, Engleska) i Nikola Krstović (Leće, Italija).

Selektor Prosinečki kazao je da ih očekuju dvije veoma zahtjevne i teške utakmice.

“Dueli sa protivnicima koji su u prva dva kola UEFA Lige nacija prikazali dobre igre i osvojili po četiri boda, što ih stavlja na diobu prvog mjesta na tabeli naše grupe. Turska se na Evropskom prvenstvu prikazala u izuzetnom izdanju, igrali veoma dopadljiv fudbal i upisali dobre rezultate, a u sličnom ritmu su nastavili i na startu nove sezone”, rekao je Prosinečki.

On je podsjetio da je crnogorska selekcija sa Velsom odigrala meč u kojem je, uprkos dobroj igri i velikom broju stvorenih prilika, poražena u Nikšiću.

“Vjerujem da u duelima koji nas očekuju u oktobru možemo ponoviti dobru igru iz duela sa Velsom koju će ovog puta ispratiti i dobri rezultati”, rekao je Prosinečki.

On je najavio da će spisak A reprezentacije biti dopunjen igračima koji nastupaju za klubove Meridianbet Prve crnogorske lige.

Reprezentacija Crne Gore pripreme za mečeve sa Turskom i Velsom počeće 6. oktobra 2024. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve