Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

Primorac sjutra u Budvi dočekuje Primorje

 Od Primorca se u novoj sezoni očekuje da ponovo bude u vrhu Regionalne vaterpolo lige, i da igra zapaženiju ulogu u Ligi šampiona.

U drugoj utakmici Premier Regionalne vaterpolo lige, Primorac se sastaje sa riječkim Primorjem.

Primorac je favorit pred meč sa Primorjem, ali treba biti oprezan, jer je riječki tim veoma neugodan rival, što je potvrdio i na startu regionalnog takmičenja kada je poslije boljeg izvođenja peteraca pobijedio Radnički u kragujevcu 14:13, nakon regularnog toka meča bilo je 10:10.

Golman Kotorana Franćesko Masaro vjeruje da šampion Crne Gore u meč protiv Riječana ulazi potpuno spreman i sa namjerom da ostvari pobijedu.

“Nakon otprilike dvije sedmice mukotrpnog rada, igramo drugu utakmicu Regionalne lige protiv VK Primorje iz Rijeke. Primorje smatram mladom i talentovanom ekipom koja je prošle godine stigla do finala Eurokupa, a ove godine je pobijedila moćni Radnički u svojoj prvoj utakmici Regionalne lige. Stoga, iako je Primorje vrlo cijenjen protivnik, na ovaj meč dolazimo spremni i odlučni da pobijedimo. Biće to odlična utakmica. Nadam se da ću vidjeti bazen prepun navijača Primorca, jer sam uvjeren da ćemo uz njihovu podršku i energiju uspjeti upisati tri boda”, zaključio je Masaro.

Vjekoslav Pasković je Primorcu poslije mnogo teških godina u Kotor vratio vratio šampionsku titulu i samopouzdanje u vrijednosti koje su decenijama krasile kotorski klub.

Od Primorca se u novoj sezoni očekuje da ponovo bude u vrhu Regionalne vaterpolo lige, i da igra zapaženiju ulogu u Ligi šampiona.

“Očekivanja su da pružimo jednu dobru partiju i upišemo prvu pobjedu. Igramo protiv nezgodnog protivnika koji je u prvom kolu iznenadio jednog od favorita jadranske lige i to nas poziva na oprez i ozbiljan pristup od samog starta utakmice. Igramo na neutralnom terenu u Budvi i pozivam sve navijače da podrže ekipu u drugoj utakmici Jadranske lige”, kazao je Pasković.

Utakmica Primorac – Primorje igra se u petak u bazenu “Dragan Trifunović” u Budvi, pošto hrvatski klubovi odbijaju da igraju u Kotoru u bazenu koji sada nosi naziv po legendi jugoslovenskog i evropskog vaterpola Zoranu Gopčeviću”.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve