Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Preminuo Geri Šo, legendarni fudbaler Aston Vile i šampion Evrope

Aston Vila je sa Šoom u ekipi osvojila Evropski kup u sezoni 1982/83 i postala prvak Evrope godine i Premijer ligu godinu ranije.

Nekadašnji fudbaler Aston Vile Geri Šo preminuo je u 63. godini od povreda zadobijenih pri padu, saopštio je engleski klub.

Aston Vila je sa Šoom u ekipi osvojila Evropski kup u sezoni 1982/83 i postala prvak Evrope godine i Premijer ligu godinu ranije.

“Aston Vila je duboko šokirana i neizmerno tužna zbog vijesti da je Geri Šo, jedan od naših heroja koji su osvojili Kup evropskih šampiona, preminuo. Geri je bio jedan od naših, najtalentovanijih napadača, koji je oduševljavao navijače svojim golovima, koji su pomogli Vili da ostvari velike uspjehe 1980-ih. Usljedile su i individualne nagrade za igrača kojeg su mnogi idolizovali na tribinama. Preminuo je mirno ranije danas, okružen porodicom, koja je zamolila Aston Vilu da izda saopštenje u njihovo ime. Misli svih u klubu su sa Garijevom porodicom i voljenima u ovom izuzetno teškom trenutku“, objavio je klub.

Gari Šo je ponikao je u Vili i sa njom ispisao najljepše stranice istorije kluba i ostao zlatnim slovima upisan u anale kluba.

Polako se probijao do prvog tima Astone Vile, a onda je tokom sezone 1979/80 bio najbolji strijelac tima. Ipak, još nešto je nedostajalo klubu sa “Vila parka” za najveće stvari…

A, onda mu je Ron Sanders za partnera u napadu doveo Pitera Vita – momka koji je sa Notingem forestom znao kako se osvajaju titule.

Visoki Vit i živahni Šo bili su idealna kombinacija, a već u sezoni 1980/81 sa njihovih 38 golova (Vit 20, Šo 18) Aston Vila je bila nezaustavljiva u prvenstvu – u Brimingem je tada stigao prvi pehar za prvaka Engleske poslije sedam decenija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve