Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Predstavljen Šipčić, potvrđen Vukčević: Dva Crnogorca u Kartaheni

Španski drugoligaš angažovao naše fudbalere

Dan nakon što je predstavila Nikolu Šipčića, Kartahena je potvrdila dolazak još jednog crnogorskog fudbalera – u redove španskog drugoligaša na jednogodišnju pozajmicu stigao je Andrija Vukčević.

Dvadeset sedmogodišnji lijevi bek prethodnu sezonu proveo je u meksičkom Huaresu i brzo se odlučio za povratak u Španiju, gdje je svojevremeno igrao za drugi tim Sevilje. Ponikao je u Budućnosti, a igrao je i za subotički Spartak, VaslandBeveren i Rijeku, gdje je pružao najbolje partije.

– Crnogorac će u odbranu Kartahene unijeti kvalitet, trud, međunarodno iskustvo i profesionalizam – saopštio je španski drugoligaš.

Osim standardnog, Kartahena je angažovala i povremenog crnogorskog reprezentativca. Štoper Nikola Šipčić (29) takođe je stigao na pozajmicu do kraja sezone nakon što je od 2019. nastupao za Tenerife.

Prije toga je igrao za Žarkovo i Rad. Za reprezentaciju Crne Gore upisao je sedam nastupa, posljednji 10. septembra 2023. protiv Bugarske u Podgorici, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kartahena je osnovana 1995. godine kao nasljednica kluba po imenu Balsikas koji je imao ozbiljne finansijske probleme. Zanimljivo, u istom gradu postoji još jedan klub po imenu Kartahena, osnovan prije 84 godine.

Razlika u zvaničnom imenu je što starija Kartahena ima sufiks ,,Fútbol Club UCAM“, a novi klub naših internacionalaca se zove ,,Fútbol Club Cartagena, S.A.D.“. Ni jedan ni drugi klub nikada nijesu igrali u elitnom rangu španskog fudbala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve