Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Posljednji tango u Parizu Nadala i Đokovića

Mnogo je toga jedinstvenog danas bilo na terenu - od rekordnog 60. meča, preko ukupno 46 Grend slem titula na talonu, pa ukupno 637 nedjelja na prvom mjestu ATP liste i 75 godina koliko imaju zbrno činili su duel Đokovića i Nadala nestvarnim i istorijskim sportskim događajem.

Rafael Nada, i Novak Đoković odigrali su vjerovatno svoj posljednji meč u karijeri i gotovo sigurno otpelsali na šljaci “Filip Šatrijea” svoj “posljednji tango u Parizu”.

Dvojica teniskih velikana odigrali su danas na Olimpijskim igrama svoj 60. međusobni teniski meč i omogućili ljubiteljima tenisa da još jednom istinski uživaju u svemu što je njihovo rivalstvo značilo svjetskom tenisu, ali i sportu u proteklih skoro 20 godina.

Mnogo je toga jedinstvenog danas bilo na “Filip Šatrijeu” – od rekordnog 60. meča, preko ukupno 46 Grend slem titula na talonu, pa ukupno 637 nedjelja na prvom mjestu ATP liste i 75 godina, koliko imaju zbrno, činili su duel Đokovića i Nadala nestvarnim i istorijskim sportskim događajem.

Đoković je u ovom trenutku fizički zdraviji i spremniji teniser, ne zbog one jedne godine razlike, već zbog Nadalove preduge pauze zbog povrede i činjenice da je španski teniser, iako to još ne priznaje, već neko vrijeme u igračkoj penziji.

Ipak, i pored toga Nadal je u nekoliko navrata pokazao svojim nestvarnim potezima zašto je na Rolan Garosu ostvario nevjerovatnih 14. Grend slem titula, odnosno ukupno 112 individualnih pobjeda u mečevima na terenima Otvorenog prvenstva Francuske.

Današnji duel se razlikovao od mnogih drugih proteklih godina, što je osjetila i publika na tribinama i nije bila navijački ostrašćena i samo na strani Nadala, već je nastojala da uživa u poljednjem tangu dvojice teniskih genijalaca.

A oni  su i taj posljednji ples na pariškoj šljaci odigrali sa visokim umjetničkim dojmom koji je u pojedinim trenucima podsjećao na najljepše trenutke teniske istorije koju su njih dvojica podarili baštini svjetskog sporta.

Nakon odlaska sa scene Đokovića i Nadala, ali i nešto ranije Rodžera Federera svijet će dugo na teniskim terenima tražiti njihove nasljednike i upoređivati ih sa teniskim kraljevima koji su zajedno osvojili 66 Grend slem titula, skoro 300 ATP turnira i nestvarnih 947. nedjelja na prvom mjestu ATP liste.

Kada se tome doda da su međusobno odigrali 150 mečeva – Đoković – Nadal 60 (31:29, Đoković – Federer 50 (27:23) i Nadač – Federer 40 (24:16), jasno je da će se nešto slično uskoro ponoviti.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve