Nedjelja, 7 Jula, 2024
Rubrika:

Poraz od Srbije nakon peteraca

Naši vaterpolisti su dva minuta prije kraja vodili 13:11, ali su u finišu utakmice ispustili prednost i nakon peteraca poraženi sa 18:16 (1:4, 4:1, 5:5, 3:3 - 3:5).

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore do 18 godina poražena je večeras u Buenos Airesu na Svjetskom prvenstvo od Srbije.

Naši vaterpolisti su dva minuta prije kraja vodili 13:11, ali su u finišu utakmice ispustili prednost i nakon peteraca poraženi sa 18:16 (1:4, 4:1, 5:5, 3:3 – 3:5).

Srbija je bolje otvorila utakmicu i prvu četvrtinu riješila u svoju korist sa 4:1, usljedila je serija naše selekcije 4:0 i vođstvo 5:4 na 39 sekundi prije kraja poluvremena poslije gola Srđana Janovića.

U drugom poluvremenu igralo se uglavnom gol za gol i do finiša utakmice nijedna selekcija nije imala prednost veću od jednog gola.

Kada su Strahinja Gojković i Tim Perov donijeli prednost Crne Gore od dva gola razlike dva minuta prije kraja člinilo se da je pobjednik odlučen.

Međutim, Srbija u posljednjih 110 sekundi stižu do izjednačenja golovima MIljana Đokanovića i Luke Gladovića.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Srđan Janović koji je postigao šest golova, tri je postigao Ivan Marković, po dva puta su se u strijelce upisali Danilo Stupar, Tim Perov i Strahinja Gojković, dok je jedan pogodak postigao Draško Samardžić.

U reprezentaciji Srbije najefikasniji je bio Gladović sa pet pogodaka, Miljan Đokanović je postigao četiri, Strahinja Krstić 3, Vuk Kojić dva, a po jedan Kosta Bodiroga, Filip Novaković, Luka Dimić i Vuk Conkić.

U prvom kolu Crna Gora je savladala je selekciju SAD sa 13:11, dok je u drugom izgubila od Mađarske 10:9.

Na drugoj strani, Srbija je zadržala ima maksimalan učinak nakon tri meča, pošto je prethodno slavila nad Mađarskom 13:12 i SAD 20:13.

Direktan plasman u četvrtfinale izboriće dvije najbolje ekipe iz grupe A, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani tim igrati u osmini finala sa jednim od pobjednika grupa C, D, E i F.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
PrPera
05.07.2024-09:43 09:43

Ma to je svetosavsko litijašja grupa koja je predvodjens Vučićem namerno pobjedila naše ahahaha