Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Poraz od Grčke Crnu Goru odveo u baraž

Selektor Mirko Marić potpuno je pogrešno tempirao formu, tako da je naša selekcija poražena u posljednja dva meča, a večeras je nakon Farskih Ostrva od naših dama bila bolja i Grčka koja je slavila u Podgorici sa 3:1.

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je i u posljednjem kolu grupe C3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od Grčke.

Selektor Mirko Marić potpuno je pogrešno tempirao formu, tako da je naša selekcija poražena u posljednja dva meča, a večeras je nakon Farskih Ostrva od naših dama bila bolja i Grčka koja je slavila u Podgorici sa 3:1.

Crna Gora je u prva tri meča ostvarila ubjedljive pobjede, i izborila remi u Grčkoj, bila nadomak osvajanja prvog mjesta u grupi i sve prosula u samo četiri dana porazima.

Večeras je bila neophodna pobjeda protiv Grkinja za prvo mjesto, ali je doživljen poraz tako da će Crnogorke igrati u baražu za plasman na šampionat Evrope, poštp su, ipak, među najboljim drugoplasiranim selekcijama.

Grčka je povela već u 6. minutu – odlično je centrirala Mitkou, najviša u skoku u šesnaestercu je bila Kongouli – šutirala glavom, naša golmanka Krstović očajno reagovala i praktično sama zatresla mrežu.

Naša reprezentacija je nakon toga imala više loptu u nogama, kružila oko gola Grčke, ali bez konkretnih situacija.

Strpiljivo je Grčka čekala svoje prilike, kad god bi se našle u blizini našeg šesnaesterca, izabranice selektora Katikaridisa bile su opasne – to se desilo u 24. minutu – proigrala je Moraitou saigračicu Spiridonidou koja je neometana sa nekih 14-15 metara pogodila mrežu Anastasije Krstović koja je ostala na sredini gola – 2:0.

Do kraja prvog poluvremena Grčka je kontrolisala stvari na terenu, umirila igru, držala loptu.

U samom finušu poluvremena prvi šut u okvir gola naše reprezentacije – pokušala je Jasna Đoković u 47. minutu sa preko 20 metara, pravo u ruke golmanke Gianakouli.

Pod svjetlima reflektora u drugom poluvremenu viđena su tri gola.

Prvi pokušaj Crne Gore u 57. minutu – udarac je oprobala Jasna Đoković, lopta otišla visoko preko gola. Ista igračica probala je i u 59. minutu, opet je poslala loptu visoko i neprecizno.

Grčka je kao i u prvom dijelu prepustila loptu našim djevojkama, čekala svoju priliku i dočekala je u 62. minutu, kada je još jednom loše reagovala golmanka Krstović, a to je znala da iskoristi Konguli i postigne novi gol za 3:0.

Pokušavala je Crna Gora da dođe do utješnog gola, kapitenka Slađana Bulatović pokušala je sa distance u 79. minutu – izblokirana je, lopta je otišla u korner.

U 94. minutu konačno gol za našu reprezentaciju – sa bijele tačke sigurna je bila kapitenka Slađana Bulatović.

Ubrzo potom i novi penal za našu selekciju, oštro je startovala Kakambuki, srušila Dešić – a opet je siguran izvođač bila Slađana Bulatović za konačnih 3:2.

Crna Gora će i uprkos porazu od Grčke igrati u baražu za Evropsko prvenstvo i to kao jedna od najboljih drugoplasiranih reprezentacija – protivnika će saznati na žrijebu 19. jula.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve