Subota, 6 Jula, 2024
Rubrika:

Pobjeda za nadu i brigu

Plasman nije obezbjeđen, pošto je za to neophodno da Brazil sjutra pobijedi Kamerun (18.00) i na taj način omogući našoj selekciji osvajanje drugog mjesta.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore je savladala Kamerun u drugom meču kvalifikacija za Olimpijske igre u Rigi i ostali u igri za plasman u polufinale kvalifikacionog turnira.

Plasman nije obezbjeđen, pošto je za to neophodno da Brazil sjutra pobijedi Kamerun (18.00) i na taj način omogući našoj selekciji osvajanje drugog mjesta.

“Jedino pozitivno iz današnjeg meča je pobjeda. Umoran sam, kao da smo igrali tri utakmice. Otvorili smo meč loše, pogotovo smo prvo poluvrijeme odigrali kako ne treba.To je košarka. Ponovo smo šutirali veoma loše sa perimetra, pogotovo u prvom dijelu. Teško je igrati kada loše šutirate” kazao je naš selektor nakon meča.

Tek u nastavku naš tim je uhvatio kakav-takav ritam. Ispostavilo se dovoljan za pobjedu…

“Drugo poluvrijeme smo odigrali mnogo bolje, čestitam ekipi na pobjedi. Čestitke i Kamerunu, odigrali su sjajan meč, do samog finiša su bili u igri za trijumf”, istakao je Radodiv.

Luka Bogavac je danas bio jedan od najzapaženijih u našem taboru.

“Kao što je selektor rekao, vrlo teška utakmica za nas. Loše smo počeli, to je bilo ispod našeg nivoa. Bili smo nevozni, kao da smo htjeli da riješimo meč u prvih deset minuta. Trebalo nam je puno vremena da shvatimo kako oni igraju. Moramo da se odmorimo, jer se nadamo da ćemo igrati u polufinalu”, kazao je Bogavac.

On je u drugom poluvremenu sa dvije trojke trasirao put ka pobjedi.

“Pogodio sam neke važne šuteve, ali to je i zasluga tima. Drago mi je da mogu da igram sa igračima poput Vučević i što vjeruje u mene”, zaključio je naš bek.

Igrač Čikaga je danas upisao dabl-dabl učinak, sa 14 poena i 11 skokova.

“Dosta teška utakmica, u prvom dijelu smo igrali u njihovom ritmu, što nama ne odgovara. Njihova agresivna igra nas je natjerala da donesemo neke ishitrene odluke u napadu,zbog toga smo dali mali broj poena u prvih 20 minuta”, kazao je Vučević.

Nastavak je donio bolju igru naše selekcije, poruka je asa Čikaga.

“To smo ispravili u drugom dijelu, pojačali smo i defanzivu i iz takve igre smo stigli do lakih poena. Žao mi je što utakmicu nismo priveli na mirniji način, nakon što smo stekli deset poena prednosti. Čestitke Kamerunu, igrali su sa dosta energije, pogađali su i dosta šuteva, ali najvažnija je pobjeda. Nadam se da idemo u polufinale”, kazao je Vučević.

Marko Simonović, centar Crne Gore, kazao je da je ekipa bila umorna, jer je drugi dan uzastopno igrala utakmicu.

“Nije bilo lako, juče smo se puno potrošili protiv Brazila, a već danas smo morali opet na teren. Sada imamo dva dana da se odmorimo i nadam se dobro pripremimo za polufinale. Najvažnije je da smo pobijedili”, poručio je naš centar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve