Petak, 20 Septembra, 2024
Rubrika:

Pobjeda muške reprezentacije, Tomić blistao na debiju

Naša reprezentacija, ubjedljivo je savladala Andoru sa 3,5:0,5. Epitet heroja dana pripada internacionalnom majstoru Aleksandru Tomiću koji je danas debitovao u najboljem nacionalnom timu.

Muška šahovska reprezentacija Crne Gore upisala je šestu pobjedu u devetom kolu, 45. Šahovske Olimpijade u Budimpešti.

Naša reprezentacija, ubjedljivo je savladala Andoru sa 3,5:0,5. Epitet heroja dana pripada internacionalnom majstoru Aleksandru Tomiću koji je danas debitovao u najboljem nacionalnom timu.

Tomić je crnim figurama savladao Josepa Riveru u sicilijanskoj odbrani, iskoristivši sve taktičke resurse. Tomić je žrtvovao skakača, a zatim u efektnom matnom napadu došao do pobjede kojom je doveo naš tim u vođstvo.

Aktuelni šampion Crne Gore, velemajstor Nikita Petrov je strpljivom igrom, dočekao šansu u duelu sa kolegom po tituli Oskarom De La Rivom i povećao prednost.

Konačan rezultat postavio desetostruki šampion Crne Gore Nikola Đukić koji se bolje snašao u partiji punoj preokreta sa Serni Riberom. Ranije je remijem okončana partija Denisa Kadrića i Lance Hedersona na prvoj tabli.

Na taj način naša reprezentacija je ostvarila šestu pobjedu i nalazi se u grupi ekipa sa 12 bodova. Preostala su odigravanja dva kola, a podsjetimo naša ekipa brani istorijski rezultat od 15 osvojenih bodova sa prethodne Olimpijade iz Indije.

Crna Gora je nakon devetog kola na diobi od 20. do 39. mjesta sa 12 bodova. Na čelu tabele i dalje je Indija, koja je sakupila 17 bodova, dok SAD i Uzbekistan imaju po 15.

Naša ženska reprezentacija poražena je minimalno od ekipe Turkmenistana, bilo je 2,5:1,5.

Do remija je došla Nikolina Koljević, koja ne može biti zadovoljna ishodom obzirom da je ispustila veliku prednost koju je imala u središnjici.

Aleksandra Milović se nije najbolje snašla u holandskoj odbrani, pa je dospjela u tešku poziciju koju nije mogla da odbrani.

Mateja Popović je poražena u duelu na četvrtoj tabli, pa su naše reprezentativke pretrpjele četvrti poraz, uprkos pobjedi Aleksandre Žerebcove na prvoj tabli.

Poslije poraza u devetom kolu crnogorske šahistkinje se nalaze na diobi od 49. do 75. mjesta sa 10 bodova.

Na vrhu tabele došlo je do smjene i sada lidersku poziciju zauzima selekcija Kazahstana sa 16 bodova. Indija ima 15, a na trećem mjestu je Kina koja ima 14 bodova sa još devet selekcija.

Sjutra je na programu pretposlednje deseto kolo, čiji je početak zakazan za 15h.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve