Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Rubrika:

Petar Mijović: Zadar veliki izazov za nas

Meč u Podgorici igra se sjutra veče sa početkom u 19 časova

Košarkaši SC Derbija sjutra dočekuju Zadar, u meču trećeg kola Admiralbet ABA lige, protiv rivala koji baš kao i podgorički sastav nakon uvodnih kola ima identičan učinak, po pobjedu i poraz.

Trener SC Derbija Petar Mijović svjestan je da će u jednom od derbija kola, sa ekipom Zadra biti biti veoma teško doći do bodova.

“Zadar je godinama unazad ekipa koja svojom atipičnošću zahtijeva maksimalnu pripremu. Iskusna ekipa predvođena odličnim trenerom je veliki izazov za našu mladu ekipu. Maksimalan nivo agresivnosti i koncentracije je preduslov da u utakmici dođemo do šanse za nama važan trijumf”, istakao je Mijović.

Bek SC Derbija Luka Bogavac istakao je da se moraju adaptirati na specifičan stil igre Zadra.

“Igramo protiv ekipe Zadra koja ima bazu igrača koja je bila tu i prethodne godine. Imaju svoj stil igre na koji ćemo se mi morati adaptirati. Probaćemo neke naše prednosti da iskoristimo, da nas te prednosti dovedu u situaciju da pobijedimo utakmicu. Ipak mislim da je najvažnija stvar da napravimo reakciju na utakmicu u Zagrebu gdje nismo bili na nivou i vjerujem da ćemo u ponedeljak izaći kao ekipa na teren i da ćemo dati 100% sebe kako bi dobili utakmicu”, kazao je Bogavac.

Šampion Hrvatske u Podgoricu dolazi nakon što je u prethodnom kolu poražen na domaćem terenu od Igokee. Ekipa Danijela Jusupa nikada nije savladala SC Derbi u Podgorici.

“Vidjeli smo utakmicu SC Derbija sa Cibonom, bilo je stvari koje su dobro radili, a bilo je i onih loših. U prvom kolu su pobijedili Spartak i bili su dosta dobri, pogotovo u završnici, dok protiv Cibone nismo vidjeli njihovu pravu sliku. Imaju dobar, mlad tim… Zavise od plejmejkera Nila, ali tu su Drobnjak, Nikolić, Bogavac koji traži afirmaciju… Jedan spoj mladosti i iskustva koji daje kvalitet. Na domaćem terenu se osjećaju komforno, imaju više samopouzdanja i moramo da budemo pametni protiv njih. Početak je sezone, još se uigravamo, ali dobro smo trenirali i mislim da će u Podgorici biti zanimljivo”, rekao je trener Zadra Danijel Jusup.

Meč u Podgorici igra se sjutra veče sa početkom u 19 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve