Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Ova sezona je i posljednji ples Jovanke Radičević

Dileme više nema, po završetku sezone 2024/25. RK Krim Merkator ostaće bez jedne od svojih najvećih zvijezda, pošto će Jovanka Radičević poslije više od dvije decenije završiti svoju bogatu sportsku karijeru na najvišem nivou.

Jedna od najvećih rukometnih zvijezda posljednjih deceniju i po Jovanka Radičević najavila je oproštaj od rukometa na kraju predstojeće sezone.

Dileme više nema, po završetku sezone 2024/25. RK Krim Merkator ostaće bez jedne od svojih najvećih zvijezda, pošto će Jovanka Radičević poslije više od dvije decenije završiti svoju bogatu sportsku karijeru na najvišem nivou.

Karijeru će završiti u dresu Krima Merkatora, za koji je već nastupala u protekle dvije sezone.

Radičević važi za jednu od najboljih rukometaša svih vremena, oprostiće se kao najbolji strijelac u istoriji EHF Lige šampiona.

Jovanka Radičević je dala ogroman doprinos uspjesima Budućnosti i reprezentacije Crne Gore tokom igračke karijere.

Ostaće zauvijek zlatnim slovima upisana u anale crnogorskog sporta, pošto je sa rukometnom reprezentacijom Crne Gore 2012. godine na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila srebrenu medalju.

To odličje je još uvijek jedina medalja crnogorskog sporta na Olimpijskim igrama, a u finalu su nakon silne krađe sestara Bonaventura poražene od Norveške.

Krajem iste godine Crna Gora je predvođena Jovankom Radičević u finalu Evropskog prvenstva pobijedila Norvežanke.

Sa ekipom Budućnosti je osvojila dva Kupa pobjednika kupova 2006. i 2010. godine, ali i titulu prvaka Evrope u sezoni 2012/13.

Tokom svoje duge i uspješne karijere postavila je mnoge rekorde i postigla izuzetna dostignuća, koja su je svrstala u sam vrh svjetskog rukometa.

Biće to ujedno i njena 21. uzastopna sezona u evropskom elitnom takmičenju, najviše od svih igrača.

Svojom izuzetnom šuterskom formom i nezaustavljivom energijom inspirisala je i saigrače i navijače i postala prava rukometna ikona.

Najavljujući kraj karijere, Radičevićeva je rekla:

“Svaku odluku uvijek donosim pažljivo. U životu i sportu sam se vodila intuicijom i do sada su odluke bile ispravne. Morate znati kada da se povučete. Tako da vas ljudi pamte kada ste na vrhuncu. Mislim da sam rukometu dala sve. Zaista sam ponosna na sve što sam do sada postigla i ova odluka je došla iz srca”, saopštila je Radičević čelnicima Krima.

Radičević je došla u Krim Merkator prije početka sezone 2022/2023. i želja joj je da karijeru završi plasmanom na završni turnir EHF Lige šampiona, koji će se održati u Budimpešti naredne godine.

“Moja želja je Fajnal for i verujem da će se ostvariti. Verujem da ću se oprostiti kao što sam se oprostio od reprezentacije. Znam da imamo kvalitetan tim, daću sve od sebe u poslednjim trenucima da svi zajedno plešemo u Budimpešti”, zaključila je Radičević.

Iza Jovanke Radičević po završetku karijere ostaće neizbrisiv trag, kako u rukometnom svijetu tako i u Krim Merkatoru, gdje su izuzetno ponosni na njenu bogatu karijeru. Njeno nasljeđe će dugo živjeti među navijačima i saigračima, napisali su na sajtu Krima.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve