Petak, 20 Septembra, 2024
Rubrika:

Otac hrvatske džudistkinje oslobođen optužbi: Francuzi su mu se na kraju izvinjavali

Matić je tako prenoćio u pritvoru, a danas je nakon saslušanja pušten s odbačenom prijavom.

Boris Matić, otac zlatne hrvatske olimpijke Barbare Matić, pušten je iz pritvora u Parizu.

Protiv njega je odbačena prijava zbog seksualnog zlostavljanja volonterke.Odbačena je prijava koju je dobio nakon što je na slavlju kćerke Barbare, na silu poljubio jednu od volonterki na OI-u u Parizu.

Otac trofejne džudašice Barbare Matić pritvoren je pod sumnjom kako je seksualno napao 24-godišnju volonterku na tribinama dvorane Champs-de-Mars gdje se održavaju takmičenje u džudou.

Mlada volonterka, koja je zadužena za red na tribinama, prijavila je kako je otac Barbare Matić prisilno poljubio u usta nakon što je Matić ostvarila pobjedu u četvrtfinalu. Šokirana njegovim ponašanjem, volonterka je odgurnula Matića i istog časa odlučila je da podnese prijavu protiv njega, prenosi N1 Zagreb.

Na osnovu te prijave, pariško tužilaštvo pokrenulo je istragu zbog seksualnog napada. Sljedećeg dana ona je odbačena.

Porodica Borisa Matića juče je reagovala nakon medijskih navoda da je uhapšen. Objasnili su kako se nije radilo o hapšenju Matića, nego o dobrovoljnoj prijavi policiji u društvu advokata i glavnog sekretara Hrvatskog olimpijskog odbora Siniše Krajača.

Matić je tako prenoćio u pritvoru, a danas je nakon saslušanja pušten s odbačenom prijavom.

Tu je informaciju je za Jutarnji list potvrdio glavni sekretar Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač:

“Boris Matić oslobođen je svih optužbi i to je najvažnije. Upravo smo se vratili u hotel, postupak je završen. Nema ničega zbog čega je mogao da bude optužen. Na kraju su se ljudi iz francuske policije i sudstva izvinjavali za sve neprijatnosti kroz koje je morao da prođe. Nakon što je postupak bio započet, morala je da se sprovede redovna procedura koju je gospodin Matić ispoštovao sledeći sve upute”, izjavio je Krajač za Jutarnji.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve