Nedjelja, 7 Jula, 2024
Rubrika:

Novak Đoković u trećem kolu Vimbldona

Đoković je protiv debitanta na Grend slem tirnirima, Firnlija, neočekivno izgubio jedan set, ali je pobijedio nakon tačno tri sata igre sa 6:3, 6:4, 5:7, 7:5.

Novak Đoković opravdao je ulogu favorita protiv Britanca Džejkoba Firnilija i plasirao se u treće kolo Vimbldona.

Đoković je protiv debitanta na Grend slem tirnirima, Firnlija, neočekivno izgubio jedan set, ali je pobijedio nakon tačno tri sata igre sa 6:3, 6:4, 5:7, 7:5.

U sva četiri seta vođena je velika borba i srpski teniser je imao neočekivano velikih problema da slomi otpor 277. tenisera na ATP listi.

Prvi set prelomljen je u osmom gemu kada je Đoković napravio prvi brejk, poveo sa 5:3 i u narednom gemu set riješio u svoju korist.

U drugom setu Đoković je do brejka stigao u sedmom gemu, a potom rutinski i taj dio igre priveo kraju 6:4 i vođstvo od 2:0 u setovima.

Imao je Đoković veliku priliku da meč riješi sa 3:0, ali je u devetom gemu trećeg seta ispustio dvije brejk lopte, Firnli je sačuvao svoj servis i u 12. gemu iznenadio srpskog tenisera i smanjio rezultat na 2:1.

U odlučujućem četvrtom setu imao je Britanac priliku da napravi brejk, ali nije iskoristio i tada do izražaja dolazi iskustvo Đokovića, koji pravi brejk u 11. gemi i stavlja tačku iskoristivši prvu od dvije meč lopte.

U trećem kolu Đokovića biće Australiajnac Aleksej Popirin, koji je nakonpet setova dobio Argentinca Tomasa Martina Ečeverija.

Potencijalni rival Novaka Đokovića u četvrtfinalu Vimbldona, bio je Poljak Hubert Hurkač, ali drugo kolo je bio krajnji domet za šestog tenisera svijeta.

Zaustavio ga je sjajni Francuz Artur Fils, ali i povreda koljena zbog koje je bio prinuđen da odustane na meč lopti protivnika u četvrtom setu.

Meč je prekinut pri rezultatu 7:6, 6:4, 2:6, 6:6 (9:8 u taj-brejku).

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve