Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Novak Đoković: Trebalo bi da sam ponosan, iako sam sada razočaran

Nadao se Đoković da može do 25. Grend slem titule i tako još više da umakne na vječnoj listi, ali u prva dva seta kao da nije došao na meč, pa je Alkaras već nako sat i 15 minuta vodio sa 2:0.

Težak i ubjedljiv poraz doživeo je Novak Đoković u finalu Vimbldona, i vjerovatno će lekciju koju mu je danas održao Karlos Alkaras pamtiti dugo, kao i poraz sa 3:0 u setovima.

Nadao se Đoković da može do 25. Grend slem titule i tako još više da umakne na vječnoj listi, ali u prva dva seta kao da nije došao na meč, pa je Alkaras već nako sat i 15 minuta vodio sa 2:0.

Posle poraza Novak je priznao da je bio slabiji rival na terenu i da trofej potpuno zasluženo ide u ruke Alkarasu.

“Nije ovo rezultat koji sam želIo. Posebno u prva dva seta nije to bio dovoljan nivo tenisa sa moje strane. Naravno, sve zasluge Alkarasu, koji je igrao kompletan tenisa, imao je sve danas. Probao sam da poguram sebe, spasIo sam tri meč lopte, ali nije bilo suđeno. On je apsolutno zaslužio pobJedu i čestitam mu, igrao je nevJerovatan tenis”, rekao je Đoković.

Priznao je srpski as da su mu pomješane emocije, jer je operaciju koljena imao prije samo mjesec dana, a stigao je do finala Vimbldona.

“Moram da budem ponosan. Možda sam sada malo razočaran kada razgovaramo deset minuta nakon kraja meča, ali ako se osvrnem na nekoliko poslednjih nedjelja i šta sam sve prošao sa svojim timom i porodicom, moram da kažem da sam vrlo zadovoljan. Vimbldon je oduvijek bio moj dečiji san. Maštao sam da igram na Centralnom terenu i ponekad je samo činjenica da sam ovde zaista važna. Svaki put kada zakoračim na ovaj teren, san mi se ostvario, ja sam i dalje dijete koje živi svoj san”, poručio je Novak Đoković.

Đoković ove godine nije osvojio još uvijek nijedan turnir, nakon zaista impresivne prošle godine, i to zvuči nestvarno, ali će sasvim sigurno eventualni uspjeh na Olimpijskim igrama u Parizu, što je njegov glavni cilj ove sezone zaliječiti sve njegove poraze u 2024. godini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve