Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

NIŠTA OD MUNDIJALA: Poraz Crne Gore i u revanšu od Italije

Crna Gora je i u revanšu poražena od Italije, ovog puta sa 32:34 (13:17) i na taj način se oprostila od učešća na Svjetskom prvenstvu, a na RSCG i selektoru Vladi Šoli je da urade analizu i pronađu razloge za debakl protiv Italije.

Čuda se ponekad dešavaju i u revanš utakmicama se može nadoknaditi zaostatak od šest golova razlike, ali danas nije bio dan za čudo, iako su mnogi priželjkivali neko čudo poput onih koja su nekad pravile rukometašice Budućnosti u svojim “zlatnim vremenima”.

U neku ruku je pravo čudo što Crna Gora u revanšu nije doživjela još teži rezultatski brodolom od onog prije tri dana u Konversanu.

Crna Gora je i u revanšu poražena od Italije, ovog puta sa 32:34 (13:17) i na taj način se oprostila od učešća na Svjetskom prvenstvu, a na RSCG i selektoru Vladi Šoli je da urade analizu i pronađu razloge za debakl protiv Italije.

Crna Goraje  igrala protiv Italije u revanš utakmici samo devet minuta, a onda su kola krenula nizbrdo i Italija je serijom 5:0 za svega četiri minuta stigla od 5:4 do 5:9 i već tada je bilo jasno da od učesšća na Svjetskom prvenstvu neće biti ništa.

U 20. Minutu stigla je Italija do 12:7, ali je sa tri brza gola Luke Radovića, Grbovića i Krivokapića Crna Gora smanjila zaostatak na 11:12.

I taman kada smo se ponadali da će u finišu poluvremena Crna Gora možda uspjeti da stigne do preokreta i da se boljom igrom u drugih 30 minuta nada plasmanu na Mundijal, usljedila je nova goleada Italijana za 17:13 na poluvremenu i ukupnim zaostatkom od 10 golova.

Nije Crna Gora ni u uvodnim minutam a drugog poluvremena uspjevala da osjetnije smanje razliku. Igralo se gol za gol što je Italiji u potpunosti odgovaralo, koja je pored zalihe iz prve utakmie od šest golova imala značajnu rezultatsku prednost i u drugom poluvremenu 15:18, 16:19, 17:20, 18:21…

Kako se bližio meč kraju i publika na tribinama je gubila strpljenje, pa su zvižduci bivali sve snažniji kada je u 43. minutu na semaforu stajalo ogromnih -5, odnosno 20:25 za Italiju.

U 50. minutu javio se tračak nade da možemo makar do pobjede u revanšu kad smo se primakli na 26:27, ali je Italija odbila i taj “napad” Crne Gore i mirno privela meč kraju za dvostruki trijumf protiv izabranika Vlade Šole.

Crna Gora – Italija 32:34 (13:17)

Podgorica – Dvorana “Morača”. Gledalaca: 5.300. Sudije: D. Akoto-Martinš i R. Akoto-Martinš (Portugal). Sedmerci: Italija 4 (3). Isključenja: Crna Gora 8, Italija 6 minuta. Crveni karton: Kaluđerović (Crna Gora) u 39. minutu.

Crna Gora: Matović (četiri odbrane i sedmerac), Simić (dvije odbrane), A. Bakić 3, Dragašević 1, M. Vujović 1, Čavor 2, Lazović, Ćorsović 2, B. Vujović 5, M. Radović, Kaluđerović 2, L. Radović 6, Krivokapić 1, M. Bakić, Borozan 5, Grbović 4.

Italija: Ebner (10 odbrana), Koleluori (jedna odbrana), De Anđelis, Dapiran 1, Bulcamini 1, Savini 6, M. Mengon 1, Bronco 8 (1), S. Mengon 8, Ibali, Bortoli 1, Puljeze, Manojlović, Helmerson 2 (2), Maroki, Parizini 6.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve